Avustralya’dan Da Vinci Robotik Cerrahi için geldi

Güncelleme Tarihi:

Avustralya’dan Da Vinci Robotik Cerrahi için geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2024 16:13

Avustralya’da yaşayan 32 yaşındaki Batuhan Mutlu’ya ani başlayan sol yan tarafındaki ağrı nedeniyle gittiği hastanede sol böbreğinde saptanan taşlar nedeniyle acil açık ameliyat önerildi. Tedavi için Türkiye’ye gelen Batuhan Mutlu, Ekol Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Orçun Çelik ve ekibi tarafından yapılan Da Vinci Robotik Cerrahi ile yapılan robotik piyeloli totomi cerrahisi ile yeniden sağlığına kavuştu.

Haberin Devamı

 

İKİ TAŞ TESPİT EDİLDİ

 

Avustralya’da yaşayan 32 yaşında ve gemi kaptanı olarak çalışan Batuhan Mutlu, ani başlayan sol yan ağrısı nedeniyle Sidney’de başvurduğu hastanede sol böbreğini tıkayan 5 santim ve 2 santim büyüklüğünde iki taş tespit edildi. Burada Batuhan Mutlu’ya açık ameliyat öneriliyor. Ancak açık yöntem ameliyat olmak istemiyor ve Türkiye’de tedavi olmak istiyor. Ekol Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Orçun Çelik’e ulaşan Batuhan Mutlu Prof. Dr. Orçun Çelik ve ekibi tarafından yapılan robotik piyeloli totomi cerrahisi ile yeniden sağlığına kavuştu.

Avustralya’dan Da Vinci Robotik Cerrahi için geldi

 

Haberin Devamı

ROBOTİK CERRAHİ KONFORU

 

Operasyon hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Orçun Çelik “Hastamız bize geldiğinde konulan teşhisi doğrulamak için kendi tetkiklerimizi yeniden yaptık. Hastanın sol böbreğini tıkayan iki taş vardı. Ekibimiz ile birlikte Da Vinci Robotik Cerrahi sistemini kullanarak piyeloli totomi cerrahisini uyguladık. Dört noktada birer santimlik genişlikte deliklerden girerek taşları temizledik ve böbreği kurtardık. Bu tür ameliyatlarda Da Vinci Robotik Cerrahi büyük kolaylık ve konfor sağlamaktadır. Hastamızın hızlı bir şekilde iyileşmesini sağladık. 3 gün hastanede takibimiz altında kaldı ve kendisini taburcu ettik. Da Vinci Robotik Cerrahi ile yapılan bu ameliyat hastanemizde de böbrek kanseri ve prostat kanseri dışında nadir yapılan ameliyatlardan birisi” diye konuştu.

 

“TÜRKİYE’Yİ TERCİH ETTİM”

 

Operasyon sonrası kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen Batuhan Mutlu, “Açık ameliyat önerildiğinde ameliyat olmak istemedim. Bu ameliyatın kendi ülkemde Türk doktorlar tarafından yapılmasını istedim. Prof. Dr. Orçun Çelik hocam bana bu ameliyatın kapalı yöntemle robotik sistemle yapılabileceğini söyleyince hemen kabul ettim. Şimdi kendimi çok daha sağlıklı hissediyorum. Bu süreçte benimle yakından ilgilenen Prof. Dr. Orçun Çelik hocama, ekibine ve tüm Ekol Hastanesi çalışanlarına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!