Güncelleme Tarihi:
Ata’nın huzurunda gerçekleştirilen saygı duruşu, İstiklal Marşı ve çelenk merasiminden sonra bir konuşma yapan Başkan Davudoğlu, yasanın kabulünün 33’üncü yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Muhasebenin dünyanın en eski mesleklerinden biri olduğunu belirten Davudoğlu, meslek yasasının TBMM’de kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlandığı gün olan 13 Haziran’ın kutlu olmasını diledi.
SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Günün koşullarına uygun yeni bir meslek yasası talep ettiklerini dile getiren Ertuğrul Davudoğlu, serbest muhasebeci ve mali müşavirler olarak vergide adaletli olmayı, kayıp ve kaçakları önlemeyi, vergi gelirlerini artırmayı, kayıt dışı ekonomiyi önleyerek toplumda sağlıklı ve sürdürülebilir bir vergi bilinci oluşturabilmeyi hedeflediklerini vurguladı.
Meslektaşların sorunlarının takipçisi olacaklarını kaydeden Davudoğlu, şöyle devam etti: “Mesleğimizin geleceği için meslek mensuplarının sorunlarını ve haklı taleplerini görmezden gelmek, vergi mükelleflerinin her eylem ve işlemlerinden müteselsil sorumlu olarak meslek mensuplarını görme anlayışının gözden geçirilerek meslek kuruluşunun görüş ve önerilerini dikkate alıp çözümün bir parçası olmaları en büyük beklentimizdir. Meslek mensubunun KDV yükü azaltılmalı ve en azından yüzde 8’e çekilmelidir. Ücret tarifesinin yayınlanma yetkisi meslek örgütüne bırakılmalıdır. Mücbir sebep hali genişletilmelidir. Mali tatil işlevsel hale getirilmelidir. Başta Ba/Bs olmak üzere sadece bilgi amaçlı bildirimlerden alınmakta olan özel usulsüzlük cezaları kaldırılmalıdır. Meslek mensuplarımızın tahsilat ve ödemelerinde büyük bir sorun haline gelen gelir-KDV yasaları çelişkisi ortadan kaldırılmalıdır. Temsilde 5/4 olmak üzere anti demokratik maddeler yasamızdan çıkarılmalıdır. Mahsup ve iade işlemleri hızlandırılmalı ve bir an önce sonuca bağlanmalıdır. Meslek mensuplarımızın işleriyle ilgili olarak yaptıkları her türlü gider kabul edilebilmelidir. Mali müşavirlere yeşil pasaport verilmelidir.”