IHA
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 11:22
GİZLİ KALMIŞ YETENEKLERİN ORTAYA ÇIKARILMASI AMACI İLE BİRÇOK SANAT DALINDA KURSLAR AÇAN ALİAĞA BELEDİYESİ SANAT EVİ (ASEV), BU YIL İLK KEZ AÇTIĞI BATERİ KURSUNU GENÇLERİN HİZMETİNE SUNDU.
Gizli kalmış yeteneklerin ortaya çıkarılması amacı ile birçok sanat dalında kurslar açan Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV), bu yıl ilk kez açtığı bateri kursunu gençlerin hizmetine sundu.
Müziğin en önemli vurmalı çalgılarından biri olan bateri, nota eğitimine dayalı olarak Aliağalı gençlere öğretiliyor. ASEV dersliklerinde gerçekleştirilen bateri kursunda kursiyerlere baget tutuş teknikleri, stick kontrolleri, ritim bilgileri ve bateri çalım teknikleri aktarılıyor. Haftada beş saat olan kurs süresi ASEV eğitmenleri tarafından veriliyor. Kursiyerlerin seviyesine uygun olarak hazırlanmış olan kurs programı ile gençlerde müzik sevgisinin arttırılması, müzik duygusunun geliştirilmesi ve beynin mantıksal işleyişinin arttırılması amaçlanıyor.
Kursiyerlere ilk olarak baget tutuş tekniklerini öğrettiklerini ifade eden ASEV bateri eğitmeni Hüseyin Özdoğan, iyi bir baterist olabilmek için bagete hakim olmak, onu çok iyi yönetebilmek gerektiğini söyledi.
Başlangıç seviyesinde olan gençlere stick kontrol adı verilen bilek egzersizlerini de öğrettiklerini belirten Özdoğan, “Derslerimize Stick Kontrollerden başlıyoruz. Stick kontrol çalışmalarında genellikle üç temel egzersiz yapıyoruz. Bunlar bir elimizi bir defa kullandığımız single, bir elimizi iki defa kullandığımız double ve single ile double vuruşların bir arada bir kombinasyonu olan paradiddle egzersizleridir. Bu çalışmalara bateri dersi başlangıç aşamasında ne kadar çok önem verilirse o kadar iyi sonuçlar alınır. Stick kontrol çalışmalarının asıl amacı çalıştığımız egzersizleri davul üzerinde rahat bir şekilde dağıtarak kullanabilmektir. Bakıldığında bu egzersizler sadece ellerimizi çalıştırıyor ve geliştiriyor gibi görünse de davul üzerinde el - ayak koordinasyonunu daha rahat sağlamamızda bize çok yardımcı olur. Bu çalışma kursiyerlerin sistemli bir şekilde gelişmesini sağlar. Bu aşamayı geçtikten sonra kursiyerlerimize ritimlerden bahsedeceğiz" dedi.