Güncelleme Tarihi:
Köylerinden çıkamayan kadınlar için özel olarak dizayn edilen 'Arı Aracı' sayesinde, arıcılık eğitimi alan kadın sayısındaki artış dikkat çekiyor.
Tarıma verdiği desteklerle dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk olan mobil eğitim aracı ile kırsaldaki üreticilere arıcılık eğitimi veriyor. Projeyle başta kadınlar olmak üzere hem kırsaldaki vatandaşların meslek edinmesine ve gelirlerinin artmasına katkıda bulunuluyor, hem de arıcılık ve bal üretiminin artması sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında Karaburun'da başlayan arıcılık projesi kapsamında bugüne kadar büyük çoğunluğu kadın olmak üzere 276 üreticiye arıcılık eğitimi verdi. Karaburun, Urla, Seferihisar, Selçuk, Menderes, Mordoğan, Çeşme, Kemalpaşa Kınık, Bayındır, Beydağ ve Bergama ilçelerindeki eğitimlerin kısa süre içinde Dikili ve Kiraz'da da başlayacağı bildirildi.
117 KURSİYERİN TAMAMI KADIN
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır ilçesinde verdiği eğitimde rekor sayıya imza attı. 117 kursiyerin tamamının kadın olan eğitime Bayındır'ın Sarıyurt, Kızıloba, Hisarlık, Dernekli, Balcılar ve Kızılcağaç köylerinden katılım oldu. Arıcı kadınlar, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Yücel'in koordinatörlüğünde, 4 tam gün teorik ders ve 1 gün de pratik olmak üzere 5 günlük eğitim aldı. Katılımcı kadınlar, eğitim çalışmaları sırasında polen, propolis, arı sütü ve arı larvası üretimini de öğrendi.
MOBİL EĞİTİM ARACI ÇOK TUTTU
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kırsaldan kente inemeyen kadınlar için özel olarak dizayn ettiği 'Arı Aracı', köylere kadar giderek onlara arı sütü ve ana arı üretimini öğretiyor. Mobil eğitim aracı sayesinde arıcılık eğitimi alan kadın sayısındaki artış da dikkat çekti. Kadınlar da verilen eğitim sayesinde doğru bilgiler öğrendiklerini belirterek Büyükşehir belediyesi'ne teşekkür etti.