APİKAM'dan 100. kitap

Güncelleme Tarihi:

APİKAMdan 100. kitap
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 13:34

- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Bundan sonra kimse İzmir'i durduramayacak, kimse İzmir'in ilerlemesini, gelişmesini, kendine has büyümesini, kendine has duruşunu geriye doğru çeveremeyecektir"

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'in gelinen noktada artık ülke büyümesinin de üzerinde bir büyümeyle yoluna devam edeceğini iddia ederek, "Bundan sonra kimse İzmir'i durduramayacak, kimse İzmir'in ilerlemesini, gelişmesini, kendine has büyümesini, kendine has duruşunu geriye doğru çeviremeyecektir" dedi.

Kocaoğlu, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) tarafından yayımlanan kitap sayısının 100'e ulaşması nedeniyle son olarak basılan 8 kitabın tanıtımı amacıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, APİKAM'ın kuruluş amacı doğrultusunda İzmir'e dair araştırmalara, çalışmalara öncülük ederek ve bu çalışmaları basılı eser haline getirerek önemli bir hizmet sunduğunu ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra kentin tüm dinamiklerinin tek hedefinin, İzmir'in üzerindeki tozları silkerek yeniden ayağa kalkması olduğunu dile getiren Kocaoğlu, bu amaç doğrultusunda 2010 yılında ortaya konulan stratejik plan rehberliğinde İzmir'in her anlamda hızlı bir kalkınma sürecine girdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu, İzmir sahip olduğu kültürel yapısı, insan birikimi, tarihi, sanayisi, tarım alanlarıyla Türkiye'deki 81 ilden çok daha farklı bir güce sahip bulunduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"İzmir'in kalkınması için hedef belirleme uğraşlarımız arasında 2010 yılından itibaren İzmir'in büyümeye geçeceğini ve ülkenin büyüme ortalamasını katlayarak büyüceğini söylemeye başlamıştık. İzmir, gerçekten ülke büyümesini bazen 2'ye, bazen 3'e katlayarak büyümesini sürdürüyor. Bunu sadece büyükşehir belediyesi olarak yapmadık, kentle kentin tüm dinamikleriyle birlikte yaptık. Hep birlikte yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonra kimse İzmir'i durduramayacak, kimse İzmir'in ilerlemesini, gelişmesini, kendine has büyümesini, kendine has duruşunu geriye doğru çeviremeyecektir."

Toplantıda, APİKAM Yayınlarından çıkan son 8 kitap arasında yer alan sosyolog Nuri Bilgin'nin "Kimlik İnşası", sanat tarihçisi Ertan Daş'ın "Taşa Kazınan Hayatlar Bornova Yakaköy Mezarlığındaki Mezar Taşları", Başak Ocak ve Özlem Yıldırır Kocabaş'ın "İzmir Guresa-i Müslimin Hastanesi’nden İzmir Devlet Hastanesi’ne-Bir hastane Öyküsü" ile Nedim Atilla'nın "İzmir Demiryolları" kitapları, yazarlarınca tanıtıldı.

Haberin Devamı

Cihan Özgün'ün "Bereketli Topraklarda Üretmek ve Paylaşmak-İzmir ve Çevresinde Tarım", Orhan Beşikçi'nin "İzmir'den Yadigar" ve Nihan Koçboğan'ın "Hamza Rüstem ve Oğulları-Fotoğraf Mesleğinde Bir Yüzyıl" kitaplarının basımıyla APİKAM tarafından yayımlanan kitap sayısı 100'e ulaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!