Güncelleme Tarihi:
Tekstil ve finans sektörlerinde çalıp kendisini emekliye ayırdıktan sonra "Cream and white" adı altında bir blog yazmaya başlayan, anneanne olduktan sonra zamanın büyük bölümünü de torunu Defne’ye ayıran Sema Veryeri Çağlayan, anneannesinden ve annesinden öğrendiği yemek, tatlı tariflerini "Krem ve Beyaz" adlı kitapta topladı.
Sema Veryeri Çağlayan, piyasaya çıkan kitabında Girit- Rumeli- Akdeniz mutfağından 84 tarife yer verdi. Öğrencilik yıllarında mutfakla hiç ilişkisinin olmadığını anlatan Çağlayan şunları söyledi:
"Giritli bir baba, Rumelili bir anneanne ve anneye sahip olmanın avantajını her yediğim yemekte yaşadım. Annem çok genç yaşta Giritli bir aileye gelin olduğundan, bizim evde her zaman Rumeli ve Girit kutfağının füzyonu vardı. Kendi ailemi kurduktan sonra, ürkek denemelerde mutfak maceram başladı. Renkler, kokular, tatlar öyle yazılmış ki belleğime, yavaş yavaş gün ışığına çıkmaya başladılar. Mevsim ürünleriyle pişirdiklerimin, sağlıklı ve lezzetli olmalarının yanı sıra kalorilerinin nispeten azaltılmış olmasına dikkat ettim. Zaman içinde biriken tarifleri bir kitapta toplamak benim için bir tutku oldu. Bu tarifler yoğun çalışan, sağlıklı beslenmek isteyen, pratik yollarla lezzetli yemekler yapmak isteyen çocuklarıma ve tüm gençlere yol gösterici olur diye umuyorum."
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF