Güncelleme Tarihi:
İZMİR'deki Alsancak Dostlar Fırını, lezzet seçeneklerini Karşıyakalı boyoz sevenlere de sunmayı hedefleyerek ilk şubesini Atakent'te açtı.
1983 yılından beri Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ndeki yerinde hizmet veren fırın, 34 yıldır İzmir'in dört bir yanından gelen boyoz sevenleri artık ikinci bir mekanda da ağırlayacak. Boyozun İzmir'e özgü bir lezzet olarak ülke çapında ün kazanmasında büyük emeği olan Alsancak Dostlar Fırını'nın ikinci kuşak sahibi ve işletmecisi Berrin Akar Rasuli, "34 yıldır Karşıyaka bize geldi. Şimdi biz oradayız" dedi.
Fırınlanmış yumurta ile birlikte gelenekselleşen sade boyozun yanı sıra patlıcanlıdan peynirliye, ıspanaklıdan yeşil mercimekliye, zeytinliden çikolatalıya kadar farklı boyoz çeşitlerini de sunan Atakent tramvay durağı karşısındaki yeni şube, sadece kahvaltıda değil günün her saatinde Karşıyakalılara hizmet verecek.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI