Alsancak Devlet'te yenilenen bölümler açıldı

Güncelleme Tarihi:

Alsancak Devlette yenilenen bölümler açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 17:25

Alsancak Devlet'te yenilenen bölümler açıldı

Haberin Devamı

İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde, inşa edildiğinden beri yapılan en geniş kapsamlı yenileme ve modernizasyon çalışmaları tamamlandı. Hastane yönetimi tarafından yapılan çalışmalarla hastaneye kazandırılan birçok birim hizmetine açıldı.

Alsancak Devlet Hastanesi'nde düzenlenen açılış törenine, İzmir Kuzey Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, Hastane Yöneticisi Op. Dr. Birol Durukan, sağlık çalışanları ve davetliler katıldı. Yenileme çalışmaları hakkında bilgi veren Op. Dr. Durukan, "Hastanemizde 8 hasta kapasiteli mevcut fizik tedavi ünitesi kaldırılarak, yerine eski ünitenin yaklaşık 3 katı alana sahip, aynı anda 17 hastaya elektroterapi uygulanabilecek FTR Elektroterapi Ünitesi ve FTR/ Rehabilitasyon üniteleri ile kapasite 4 katına çıkarıldı. Ameliyathane katında bulunan, tek bir cihazla işlem yapılabilecek kapasitedeki endoskopi ünitesi kaldırılarak yerine; endoskopi ve kolonoskopi işlemlerinin uygulanabileceği, 2 cihaz kapasiteli modern endoskopi ünitesi oluşturuldu. Hastane bahçesinde 2 hastanın aynı anda arındırılabileceği Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif, Nükleer (KBRN) Ünitesi oluşturuldu. Hastanenin tüm odaları ve koridorlarına duman dedektörleri ve ısı detektörleri yerleştirildi. Hastane koridorları ve kaçış yollarına, alarm butonları takıldı. Hastane bahçesine 130 tonluk yangın söndürme tankı kuruldu. Hastane birimlerine yangın hortumu ve yangın söndürme tüplerini içeren 25 yangın dolabı ve itfaiye araçlarının kullanabileceği yangın itfaiye ağzı yerleştirildi. Eski diş üniteleri hurdaya ayrılarak yeni diş üniteleri alındı. Elektrik, su, ısı altyapıları yenilenerek zemin PVC ile kaplandı. Ünitenin girişinde bulunan yıkama ve sterilizasyon ünitesi taşınarak giriş genişletilirken bekleme alanına çağrı ekranı yerleştirildi, ünitenin girişine fotoselli otomatik kapı takıldı. Ana Hizmet binasının tüm zeminleri, hasta ve poliklinik odaları; anti-statik, anti- bakteriyel PVC ile kaplandı. Hasta ve poliklinik odalarına stor perdeler takılırken tüm oda ve koridorlar boyandı. Yaklaşık 200 kapı, standartlara uygun boyutlarda kasalarıyla birlikte değiştirildi ve koridorlara daha az enerji tüketen led aydınlatma armatürleri takıldı. Hastanenin bazı duvarlarına büyük boyutta görsel uygulamalar yapıldı. Koridorlar, hastane personelinin çekmiş olduğu fotoğraflarla donatıldı. Ayrıca bir hayırseverimiz tarafından mescit yenilendi" dedi.

HEP BİR ÜSTÜNÜ YAPMALIYIZ

İzmir Kuzey Genel Sekreter Erbaycu, "Burada yaklaşık 100 yılı aşan süredir bir hastanenin içinde neler yapılabilir bunları gördük. Gerçekten şaşırtıcı şeyler. En son hastanemizi Çiğli'de açtık. 517 yataklı bir hastane gönül ister ki bütün hastaneler fiziksel olarak bu hastaneyle aynı olsun. Görüyoruz ki bazı hastanelerin başhekimleri mevcut binaların içinde harikalar yaratıyor. Burada çok büyük bir emek olduğu belli, o yüzden bu yenilemede emeği geçenleri tebrik ediyorum. Son 15 yılda öyle şeyler yaşadık ki hep daha fazlasını istiyoruz. Kısa süre önce Çamdibi Semti'nde bir poliklinik açtık. Orada ciddi sayıda poliklinik odası yaptık, ilk açıldığı gün hastalarımızdan biri 'Hocam neden burada MR yok' dedi. Bizim halkımızın bakış açısı bu şekilde. Ne yaparsak yapalım hep bir üstünü yapmalıyız, halkımız da bunu hak ediyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından törene katılanlar yenilenen bölümlerin açılışını yaptı.

Tufan HAMARAT / İZMİR,(DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!