Alman kalp profesörü İzmir’de hayata yeniden tutundu

Güncelleme Tarihi:

Alman kalp profesörü İzmir’de hayata yeniden tutundu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2022 21:01

ALMANYA’da yaşayan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. M.M., tatil için Kuşadası’nda geçirdiği kalp krizi sonrası Özel Gaziemir Akut Kalp Damar Hastanesi’ne getirildi. Burada Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Necmettin Yakut ve ekibi tarafından yapılan müdahaleyle hayata yeniden tutunan Prof. Dr. M.M., “Türk doktorlarına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Haberin Devamı


36 SAAT SONRA TABURCU
Ameliyat hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Necmettin Yakut da “Bilindiği gibi kalp krizlerinde ölümün önüne geçen en önemli olay zamanında, hızlı ve doğru bir ekiple yapılan müdahaledir. Almanya’da çok önemli bir üniversitenin kalp ve damar cerrahisi bölüm başkanı Prof. Dr. M. M., ülkemizin güzel noktalarından biri olan Kuşadası-Selçuk bölgesinde tatil yaparken oluşan kalp krizi sonrası hastanemize acil olarak sevk edildi. Biz hastamızın geleceği haberini alır almaz ekibimizle birlikte hazırlıklara başladık. Hastamız hastanemize gelir gelmez, dakikalar içerisinde koroner anjiyografi izleme alınarak tam tıkalı olan koroner arter, balon stent, işlemi ile tam açılmasını sağladık. İşlem sonrası meslektaşımız normal yaşamına dönmüştür. Hatta yaklaşık 36 saat sonra taburcu edilerek tatiline kaldığı yerden devam etti” ifadelerini kullandı.
HIZLI MÜDAHALE ÇOK ÖNEMLİ
Bu tür acil durumlarda hızlı müdahalenin önemine değinen Doç. Dr. Necmettin Yakut, şu bilgileri paylaştı:
“Kalp krizlerinde acil müdahale çok önemli. Bu anlamda ekibimizle birlikte acil müdahaleye her zaman hazır bir şekilde bekliyoruz. Özellikle acil vakalarda hızlı müdahale çok önemlidir. Ekibimizle hangi işlemi yapacağımıza hızlı bir şekilde karar vererek hastamızı yeniden hayata döndürmek için müdahale ediyoruz.”

Haberin Devamı

 
TÜRK HEKİMLERE TEŞEKKÜR
KENDİSİ gibi eşi de kardiyoloji uzmanı olan Prof. Dr. M. M., bu kadar seri ve hızlı bir müdahale sonrası kendisini hayata kavuşturan Türk hekimlerine şükranlarını sundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!