Alkışlar Engel Tanımayan Annelere

Güncelleme Tarihi:

Alkışlar Engel Tanımayan Annelere
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 11:35

SÖYLEŞİDE BEDENSEL ENGELLİ OLAN VE EGE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ 4. SINIFTA ÖĞRENCİ OLAN İSMAİL GÖKHAN TOK’UN KENDİ YAZDIĞI ŞİİRİ OKUMASI KATILIMCILARI AĞLATTI.

İzmir’in Selçuk ilçesinde düzenlenen ve çocukları engelli olan annelerin mikrofon karşısına geçerek verdiği mücadeleyi içtenlikle anlattığı program izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
Selçuk ilçesinde Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Engellileri Destekleme Derneği (SELENDER) tarafından gerçekleştirilen programda duygu dolu anlar yaşadı. Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen söyleşiye katılan çocukları engelli olan anneler, mikrofonun önüne geçerek yaşadıkları sıkıntıları ve verdikleri mücadeleyi tüm samimiyetiyle anlattı. Annelerin anlattıklarını dikkatler dinleyen salondaki katılımcılar ise, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.
Salondaki programa az sayıda katılımın olmasına atıfta bulunan bir anne ise, "Keşke bugün bu salonda çocuğu engelli olan başka anneler de olsaydı. Bizler de bugüne kadar yapmış olduğumuz mücadeleyi ve bu mücadelede öğrendiğimiz birikimlerimizi onlara anlatabilseydik. Keşke bugün burada ilçemizdeki kurum amirlerimiz, yöneticilerimiz, eğitim veren öğretmenlerimiz, kısacası duyarlı bir Selçuk halkı olsaydı ve bizim yaşadıklarımızı onlar da duysaydı. Ama her zaman olduğu gibi yine biz buradayız ve yine sandalyeler boş kaldı" dedi.
BEDENSEL ENGELLİ ÖĞRENCİNİN YAZDIĞI ŞİİR AĞLATTI
Hayat hikayelerini anlatan bazı anneler ise yetkililere ilçeye kreş yapılması için çağrıda bulundu. Anneler, "Çalışan bir anne çocuğunu nereye bırakmak ister? Tabii ki kreşe göndermek ister. Peki çocuğunuz engelliyse ve bakan bir yakınınız yoksa ne yaparsınız? Zaten bir anne engelli olan çocuğunu eğitim almamış birine kolay kolay emanet etmez. Bu yüzden bizler çocuklarımızı her gün bir şey öğrenerek büyüttük ve eğitimini gerek anne olarak bizler verdik, gerek özel okullara göndermeye çalıştık. Şimdi önemli olan bundan sonra ne yapılmalı? Her geçen gün birçok engelli çocuk dünyaya geliyor. Bizler kendi çocuklarımız için bunu başaramadık ama anneleri çalışmak zorunda olan küçük yaştaki çocuklar için engelli kreşi yapılmasını istiyoruz" dediler.
Söyleşide Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıfta okuyan bedensel engelli İsmail Gökhan Tok’un yazdığı şiiri okuması ise katılımcıları ağlattı. Vatandaşlar, Tok’un şiirine alkışlarla karşılık verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!