Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi Arıcılık Kursu Açıyor

Güncelleme Tarihi:

Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi Arıcılık Kursu Açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 14:04

ALİAĞA TÜPRAŞ HALK EĞİTİM MERKEZİ, ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU AÇMAYA HAZIRLANIYOR.

Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi, arı yetiştiriciliği kursu açmaya hazırlanıyor.
Kursiyerlere meslek kazandırılması hedeflenerek verilecek olan arıcılık kursları, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi eğitmenleri tarafından verilecek. Balın üretilme süreçleri, üretilen balın tanıtılması ve pazarlanması konusunda eğitimlerin verileceği kursun son başvuru tarihi ise 15 Kasım 2015 olarak açıklandı. Aliağa Bal Üreticileri Birliği’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek olan kursun 1 ay süreceği bildirildi. Kursların hafta içi her gün 18:00 ile 21:00 saatleri arasında gerçekleştirileceği ifade edilirken, eğitimin süresi 80 saat olarak belirlendi. Eğitimleri başarı ile tamamlayan kursiyerler arı yetiştiriciliği sertifikasına sahibi olacak.
Aliağa’da bugüne kadar 400 kişinin arı yetiştiriciliği sertifikası aldığını belirten Aliağa Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bayram Karcı, “İlçemizde 7 yıldır açılan arı yetiştiriciliği kurslarının bu yıl 9’uncusu açılacak. Arıcılık kurslarına ilgi her geçen gün artıyor. Bu yıl açılacak olan kurslara da yoğun bir ilgi var. Açılacak olan kursa şimdiden 40’ın üzerinde başvuru yapıldı. Kayıt süresi 15 Kasımda bitecek” dedi.
Açılan kurslar sayesinde Aliağa’da arı yetiştiriciliğinin ve bal üretiminin gelişimini sağlamak istediklerini anlatan Karcı, "Aliağa’da arıcılığı yaygınlaştırmak istiyoruz. 10 yıl önce Aliağa’da 5-6 tane arı yetiştiricisi varken bugün bu sayı yaklaşık 200’e ulaşmıştır. Bazıları amatör olarak bu işle uğraşırken kimisi de profesyonel olarak arı yetiştiriciliği yapmaktadır” diye konuştu.
Aliağa’da üretilen balların Ege Üniversitesi tarafından tahlil edildiğini de sözlerine ekleyen Karcı, şöyle devam etti:
“Ballarımızın yurt dışına ihraç edilebilir düzeyde kaliteli olduğu üniversite araştırmalarıyla ortaya konulacak. Daha sonra ürettiğimiz balın AB standartlarında olduğuna dair etiketleme yapacağız. Bu yolla hedefimiz Aliağa’da üretilen balı marka haline getirmek."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!