Güncelleme Tarihi:
Adana’da mangalda içli köfte, İzmir’de taş fırında pişen ıspanaklı boyoz ve gevrek, Elazığ’da fırında pişen tereyağlı ekmek ‘fodula’, Gaziantep’te Firik dondurma... Yemek aşkının peşinde Türkiye’nin dört bir yanını dolaşan Ali Miraç Aşık, şehirlerin sadece popüler yemeklerini değil, gizli kalmış lezzetlerini de tanıtıyor.
RESTORAN SAHİPLERİ
AĞIRLAMA YARIŞINDA
Restoran sahiplerinin mekanlarında ağırlamak için birbiriyle yarıştığı Aşık, “Hem sosyal medya kullanıcılarının hem de mekan sahiplerinin gösterdiği ilgi beni çok mutlu ediyor. 5 yıl önce bu yola çıkarken, bir gün milyonlarca kişiye ulaşacağımı biliyordum. Dikkat çekici paylaşımlar yaparak hem takipçilerimi hem de merakla bekledikleri o lezzetleri hazırlayanları mutlu etmeye çalışıyorum” diyor.
SIKI TEDBİRLERLE
SEYAHATLERE DEVAM
“Gurmemory” adıyla açtığı Instagram sayfasında 215 bin, YouTube kanalında da 147 bin abonesi bulunan Ali Miraç Aşık’ın paylaşımları, takipçilerinin yanı sıra lezzet tutkunu milyonlarca kişiye ulaşıyor. Kendisini “Lezzeti keşfetmeye çalışan, damak tadına sahip kişi” diye tanımlayan Aşık, pandemi döneminde de aldığı sıkı tedbirlerle şehir şehir dolaşmaya, sokak lezzetlerini araştırmaya devam ediyor. Bu dönemde İzmir ve köylerinin lezzet yolculuğuna çıkacağını belirten Aşık, “Baharda İzmir’de olmak çok güzel olacak. Yasakların ardından güzel İzmir’de lezzetlerin keşfine düşeceği için çok heyecanlı olduğunu belirtti.
YAPIMCILAR
YAKIN TAKİPTE
“Hem damak tadımı geliştirmek hem de yeni lezzetler keşfetmek için memleketimi karış karış dolaşıyorum. Aldığım olumlu yorumlar da bana büyük motivasyon sağlıyor” diyen Ali Miraç Aşık, yapımcıların da yakın takibinde. Televizyon programı hazırlaması için teklifler alan Aşık, içine sinen bir proje olması halinde sosyal medyada paylaştığı lezzet yolculuğunu ekrana taşıyabileceğini söylüyor.