Akut Hastanesi'nde sanal anjiyo dönemi başladı

Güncelleme Tarihi:

Akut Hastanesinde sanal anjiyo dönemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2024 14:57

Özel Akut Kalp Damar Hastanesi’nde hastanede yatış gerektirmeyen ve ‘sanal anjiyo’ olarak bilinen tomografi (BT) anjiyo yöntemi uygulanmaya başladı.

Haberin Devamı

 

Özel Akut Kalp Damar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Necmettin Yakut, hastaneye yatış gerektirmeyen bir yöntem olan tomografi (BT) anjiyo (sanal anjiyo) hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Doç. Dr. Yakut, bu yöntemin kalp ve tüm vücut damarlarının detaylı ve üç boyutlu görüntülenmesini sağlayarak damar tıkanıklıkları ve diğer damarsal hastalıklar hakkında bilgiler sunduğunu belirtti.

Sanal anjiyonun geleneksel anjiyografiye alternatif bir yöntem olduğunu belirten Yakut, “Klasik anjiyografi bacak ya da kol atardamarlarından yapılır ve işlemden sonra hasta yarım gün müşahede altında tutulur. Sanal anjiyo yönteminde ise gelen hastaya yalnızca bir damar yolu açılır ve sekiz-on saniyelik bir süre içerisinde işlem tamamlanır. İşlemden hemen sonra ise hasta normal hayatına dönebilir, müşahede altında kalmasına gerek yoktur" dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ

“Hastanemizde bir adet konvansiyonel anjiyografi ve şimdi de bir adet tomografik (BT) anjiyografinin devreye girmesiyle ikinci ünitemize kavuşmuş durumdayız” diyen Yakut, şöyle devam etti: “Yakın bir zamanda başlayacağımız ek binada ikinci bir konvansiyonel anjiyografi ünitesiyle üç adet üniteye çıkacağız. Böylece bölgedeki çok ciddi bir ihtiyacı karşılamış olacağız. Damar hastalıkları konusunda hem cerrahide hem de kardiyolojik alanda tüm dünya ile eş zamanlı her türlü gelişmeyi yakından takip ediyoruz.”

BİLİMSEL ÇALIŞMALARA ÖNEM VERİYORUZ

Özel Akut Kalp Damar Hastanesi’nin kalp damar hastalıklarında her gecen gün hekim kadrosu ve ileri tekniklerle kendini yenilediğini ifade eden Yakut, “Tüm bunların yanında uluslararası alanda da bilimsel çalışmalarımızı yürütüyoruz. Son olarak İngiltere’nin dünyaca ünlü Londra Imperial College Üniversitesi Charing Cross Hastanesi tarafından organize edilen CX Sempozyumu’na katıldık. Burada 22 yıl süren araştırma çalışmamın sonucu olan ve şahdamar ameliyatları için geliştirdiğimiz ‘Yakut Metodu’, Charing Cross yönetimi tarafından sertifikalandırıldı. Öte yandan özelikle küçük kesi ameliyatlarında son dönemlerde oldukça yol kat ederek hastalarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!