55 yıllık tecrübe artık Bodrum'da

Güncelleme Tarihi:

55 yıllık tecrübe artık Bodrumda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2020 05:07

ALÜMİNYUM sistemleri alanında dünyanın önde gelen firmalarından Belçika merkezli Reynaers, Bodrum’da yeni showroomunu açtı.

Haberin Devamı

55 yıllık tecrübe artık Bodrumda

20 yıldır Türkiye’de büyümekte olan marka, globalde 40 ülkede 2 bin 200’ün üzerinde çalışanıyla faaliyet gösteriyor. Ürünleri ise 5 kıtada 70’den fazla ülkeye ihraç ediliyor. Reynaers Türkiye organizasyonu olarak İstanbul’da bir merkez ofis ve showroom, Ankara’da satış ofisi, Gebze’de de deposu bulunuyor. “Şimdi de değerli ev sahibi ve mimar dostlarımızla Bodrum’da buluşmanın heyecanını yaşıyoruz” diyen Reynaers Türkiye Pazarlama Müdürü Ebru Yalçın’la sektördeki gelişmelerden showroomlarına, pandemiden yeni trendlere kadar birçok konuyu konuştuk. Biz sorduk, Yalçın yanıtladı.

20 SENEDİR TÜRKİYE’DE

Haberin Devamı

Reynaers, ürünleriniz ve faaliyetleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Reynaers, 1965 yılında Belçika’da kurulan bir alüminyum sistem firması. Pencere, kapı, sürme ve katlanır sistemler, giydirme cephe, kış bahçesi, güneş kırıcı, havalandırma ve sineklik gibi tamamlayıcı sistemler için yenilikçi ve sürdürülebilir alüminyum çözümler geliştiriyoruz. Konuttan ticari ve endüstriyel projelere kadar pazardaki tüm sektörler için özelleştirilmiş çözümler sunuyoruz. Reynaers bir tedarikçi olmanın yanı sıra ev sahipleri, mimarlar, cephe firmaları ve yatırımcılar için her zaman bir iş ortağı konumunda. 20 yıldır Türkiye’de büyümekte olan markamız globalde 40 ülkede 2 bin 200’ün üzerinde çalışanıyla faaliyet gösteriyor ve ürünlerimiz 5 kıtada 70’den fazla ülkeye ihraç ediliyor. Reynaers Türkiye organizasyonu olarak İstanbul’da bir merkez ofis ve showroom, Ankara’da bir satış ofisi ve Gebze’de depomuz bulunuyor. Bu yıl Bodrum’da yeni showroomumuzu açtık. Değerli ev sahibi ve mimar dostlarımızla Bodrum’da buluşmanın heyecanını yaşıyoruz.

55 yıllık tecrübe artık Bodrumda

YENİ NORMALDE YENİ EV

Ev kavramıyla başlayalım... Yeni normalde evin önemi nedir sizce?

Haberin Devamı

Evde olmanın keyfini, evlerde sosyalleşmeyi ve evden çalışmanın rahatlığını keşfettiğimiz yeni bir döneme giriyoruz. Minimum sayıda insanla temas etmek ve işlerimizi de bir yandan yürütebilmek için evlerimiz aynı zamanda ofislerimiz oldu. Evde küçük de olsa bir alanda bilgisayarımızı ve eşyalarımızı koyabileceğimiz bir düzen ayarlamamız gerekti. Zorunluluklar halinde dışarı çıktığımız bu dönemde artık yaşadığımız yerde huzurlu, düzenli, yeterince gün ışığını alabildiğimiz bir ortam yaratmak istiyoruz. Pandemi sürecinde en çok aranan kelimelerden biri dekorasyon. Bu süreç konfor beklentilerimizle birlikte yaşam alanlarımıza olan ilgimizi artırdı.* Sizce ev tasarımlarında ev sahipleri için neler ön plana çıkıyor?  Yakın arkadaşlarımızla dışarıda bir kafede, restoranda buluşmak yerine artık onları evlerimizde ağırlamayı tercih ediyoruz. Bu da dolaylı olarak evlerimize verdiğimiz önemi artırıyor. Ev sahipleri, bahçede açık mutfak ve barbekü sistemleri, balkon tasarımları, konforlu oturma köşeleri gibi sosyalleşmeye zemin hazırlayan bir düzen oluşturmaya çalışıyor. Evlerin güzel havalarda açık kafelere dönüştüğü, zaman zaman bir restoran gibi masa hazırlayıp davet verdiğimiz, yeri geldiğinde çalışmak için ofis ortamına dönüştürdüğümüz, kısacası her şeyimiz olacağı için daha işlevsel kurgular ön planda. Doğanın ve gün ışığının hayatlarımızdaki önemini daha iyi kavradık. Bununla birlikte balkon ve bahçelerimizi sık vakit geçireceğimiz daha yaşanabilir alanlara dönüştürüyoruz. Bu noktada Reynaershome olarak ev sahiplerine geniş yüzeyli pencereler, kayar ve katlanır sistemler, kış bahçesi sistemleri gibi alternatifler önererek kendi ihtiyaçlarına uygun olanı seçmelerini sağlıyoruz. İstanbul ve Bodrum’daki showroomlarımıza davet edip sistemleri deneyimlemesini istiyoruz.

Haberin Devamı

55 yıllık tecrübe artık Bodrumda

DENEYİM ODAMIZA BEKLERİZ

Showroomunuzu ziyaret eden ev sahiplerini neler bekliyor?

Reynaers markası olarak biz showroomlarımızı ürünleri deneyimlemek üzerine kurguluyoruz. Buna Belçika merkezimizde ‘Reynaers Experience Room’, yani ‘Reynaers Deneyim Odası’ deniyor. İstanbul ve Bodrum showroomlarımızda da ürünlerimizi sergilerken misafirlerimizin kendilerini bir ev ortamında hissederek deneyimlemeleri için iç mekanlar oluşturduk. Showrooma gelen ev sahipleriyle tanıştığımız ve onları dinlediğimiz bir alan burası.* Pandemi, bulunduğumuz mekanlara yeni kriterler getirdi. Uzun vadede bunun yansımalarını göreceğiz gibi duruyor. Evlerde bunu nasıl yorumluyorsunuz?  Zamanımızın çoğunu evde geçirdiğimiz bir düzende, doğa ile olan ilişkiyi ele almak gerekir. Evde geçirilecek zamanı daha kaliteli hale getirmek için son kullanıcının kendine ait temiz hava alabildiği, gerekirse açık bir alana çıkmaya olanak sağlayan balkon, teras veya bahçesi olan ev tasarımlarına ağırlık verilmeye başlandı. Yine ürün gruplarımızda yer alan pencere sistemlerine entegre Ventalis havalandırma üniteleri daha çok gündeme geldi. Daha önceden evlerin iç alanına dahil edilen balkonların aslında ne kadar önemli olduğunu anladık. Reynaershome web sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan bize danışan kişilerde de çoğunlukla balkonlarındaki doğramalardan şikayetçi olduklarını görüyoruz. Artık daha bilinçli ve araştıran bir son kullanıcı var. Kendisini uzun vadede mutlu edecek doğru sistemleri ve modelleri arıyor. Sosyal medyadan takip ediyor ve merak ettiği konuları soruyor.

Haberin Devamı

CANLI DESTEK DE SUNUYORUZ

Ev sahipleri size nasıl ulaşıyor?

Reynaershome, bizim ev sahipleri ile hızlı ve direkt iletişim kurduğumuz markamız. Son kullanıcıya özel, isteklerine cevap verebilecek, daha sadeleştirilmiş sistem anlatımlarıyla bir websitesi hazırladık. Ev sahipleri, www.reynaershome.com ana sayfasında yer alan canlı destek bölümünden bize hızlı mesajla rahatlıkla ulaşabiliyor. Evlerde mevcut pencerelerinin fotoğraflarını gönderip merak ettiklerini ya da sistem önerisi sorabiliyor. Aynı zamanda web sitemizin blog bölümünde yaratıcı dekorasyon ve yaşam içerikleri paylaşıyoruz. Mimar ve iç mimarlarla yaptığımız bir röportaj serisine başladık. Profesyonel kişilerin fikirlerini paylaşmasını ve bunları son kullanıcıya ulaştırmayı hedefliyoruz. Reynaershome instagram ve facebook hesaplarımızı da aktif bir şekilde yönetiyoruz. Referans projelerimizi yayınlıyor ve ilham verici içerikler hazırlıyoruz.* Pencerelerde malzeme seçimleri neden önemlidir?  Yapı malzemeleri teknolojiyi takip eden ve yeniliklere açık bir sektör. Kullanıcı ihtiyaçlarına göre dinamik bir şekilde değişiyor. Pencerelerde eskiden ahşap tercih edilirken, sonrasında PVC’nin hakim olduğu bir dönem yaşadık. Çünkü PVC tamamen endüstriyel bir malzeme olduğu için birçok isteğe cevap verecek şekilde üretilmişti. Ancak tamamen doğal bir malzeme olmaması sebebiyle doğaya uyum sağlayamadığı açıkları oldu. Zamanla hava koşullarında bozulan, rengi değişen, temizlense de ilk günkü görünümüne kavuşamayan durumlar ortaya çıktı. Dolayısıyla ne kadar konfor koşullarını korumaya yardımcı olsa da estetik açıdan yetersiz kalabiliyor. Alüminyum bu noktada farklı renk seçenekleri, hava koşullarına dayanımı ve teknolojik sistemleri ile her türlü isteğe cevap verebilir niteliktedir.

Haberin Devamı

55 yıllık tecrübe artık Bodrumda

DOĞAYLA SON DERECE UYUMLU

Sizin de dediğiniz gibi PVC, alüminyuma göre evlerde oldukça yaygın görülen bir malzeme. Görmeye alışık olduğumuz beyaz PVC algısı varken son kullanıcı neden alüminyumu tercih etmeli?

Alüminyumun bilinmeyen pek çok özelliği var. Sanıldığının aksine alüminyum, doğaya son derece uyum sağlayabilen bir malzeme. Dış hava koşullarına dayanımı yüksek ve diğer malzemeler gibi bozulma, genleşme, sararma görülmez. Alüminyum kendi doğası gereği kendini temizleyebilme özelliğine sahip bir metal. Yağmur veya kar suyuyla üzerindeki kir akıp gider ve iz kalmaz. Bakım ihtiyacı yok denecek kadar azdır. Islak bir bezle kolayca temizleyebilirsiniz. Bu özellikleri zaten uzun ömürlü bir malzeme olduğunu gösteriyor. Teknolojiyi takip eden ve kullanıcı isteklerine cevap veren değişimlere izin verebiliyor. İsteğe göre sistem üzerinde değişiklikler yapıp mekana özel çözümler üretilmesini sağlıyor. Tüm bunlara bir de estetik olarak minimallik, ince profiller, geniş cam yüzeyler ve gizlenen eşik çözümleri eklendiğinde zaten rakipsiz bir malzeme oluyor.* Çelik sistemleriniz de var sanırım. Çelik ve alüminyum sistemlerin farkı nedir?  2018 yılında Reynaers Alüminyum, İsviçre menşeli Forster Çelik Sistemleri’ni satın aldı. Çelikle sadece boyalı yüzeyler değil, aynı zamanda ayna görünümlü parlak veya mat paslanmaz çelik görünümler de elde edebiliyoruz. Çok daha geniş, yüksek ve ağır penceler istenmesi durumunda malzeme direncinin yüksek olmasından kaynaklı çelik sistemlerimizi öneriyoruz. Alüminyuma göre pahalı ancak ince profilleri ile daha minimal ve kesintisiz bir görünüm sağlıyor. Türkiye’de, projelerinde sıklıkla çelik tercih eden mimarlar var ve birlikte özel detaylar çalışıyoruz. Çelik sistemler ürün grubunda özel ince serilerle birlikte hastane, AVM, havaalanı vb. ticari yapılarda kullanılan yangın dayanımlı acil çıkış kapıları da yer alıyor.

KESİNTİSİZ MANZARA OLANAĞI

Günışığından daha çok yararlanabileceğimiz ölçüde hangi pencere sistemlerini öneriyorsunuz?

Alüminyum pencerelerin en önemli avantajlarından biri daha geniş cam yüzeylerin yapılabiliyor olması. Zeminden tavana kadar sadece camı ön plana çıkararak gün ışığından maksimum fayda sağlamayı hedefliyoruz. Reynaers olarak pencerelerde kasa ve kanat olarak gördüğümüz 10 cm’lik çerçeveleri yeni Slimline 38 sistemi ile 5.5 cm’lere kadar düşürdük. Zemin, tavan ve duvarda kasa profillerini tamamen gizlediğimiz Slimpatio 68 Sürme Sistemler, hatta kasa ile birlikte kanat profillerini de görmediğimiz minimal Hi-finity Sürme Sistemler özellikle kesintisiz doğa ve deniz manzarası ihtiyacıyla Bodrum ve çevresinde çok tercih ediliyor.* Alüminyumu ana giriş kapılarında da kullanıyoruz. Alışkın olduğumuz ahşap ve çelik kapılara göre ne gibi avantajlar sağlıyor?  Alüminyum kapıların en önemli avantajı son derece hafif ve hava koşullarına karşı oldukça dayanıklı olması. Çürüme veya korozyona karşı dayanımlı olmasından dolayı diğer malzemelere göre daha uzun ömürlü olduğunu söyleyebiliriz. Güvenlik testlerinden geçen alüminyum kapılar aynı zamanda istenen renk ve modeller üretilebildiğinden ev sahiplerine tasarım esnekliği de sunuyor. Yine günışığı alması istenen girişler için camlı modellerimiz mevcut.

KIŞ BAHÇESİNE DÖNÜŞÜYOR

Katlanır sistemlerinizin bildiğimiz standart balkon kapama sistemlerinden farkı nedir?

Reynaers Katlanır Sistemleri ısı/su/rüzgar/ses yalıtımlı pencere sistemleridir. Yalıtımsız balkon kapama yaptırdığımız alanlarda kışın oturmamız pek mümkün değil ve genellikle soğuk havalarda kapalı ve sadece eşya koyduğumuz alanlar olarak kullanıyoruz. Pandemiyle birlikte balkon ve bahçelerimizi sık vakit geçireceğimiz daha yaşanabilir alanlara dönüştürmeye başladık. Reynaers Katlanır Sistemler’le balkon ve bahçelerimizi yazın tamamen açıp dış mekanla birleştirebiliyor, kışın da dış hava koşullarından etkilenmeden rahatlıkla oturabildiğimiz bir kış bahçesi olarak kullanabiliyoruz. Evlerimizin artık en çok vakit geçirdiğimiz alanları ‘kış bahçeleri’ olacak.* Ev sahipleri kış bahçesi yaptırmak istediğinde size nasıl ulaşıyor?  Ev sahipleri bize www.reynaershome.com sitesinde ‘Canlı Destek’ kısmına yazarak bize ulaşabilirler. Kış bahçesi yaptırmak istedikleri bölümden fotoğraf ya da video atarak sorularını sorabilirler. Yeni bir kış bahçesi konfigüratörü hazırladık ve yakın zamanda websitemize entegre ediyoruz. Web sitemiz üzerinden modelleri, ölçüleri, renkleri kendisi seçerek dilediği kış bahçesini kendi tasarlayabilecek ve taleplerini bize rahatlıkla iletebilecek.

Röportajın devamı haftaya...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!