50'nci yıla 50 eser

Güncelleme Tarihi:

50nci yıla 50 eser
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 12:09

50'nci yıla 50 eser

Haberin Devamı

ÇAĞDAŞ Türk resim sanatının ustalarından Ergin İnan, 50'nci sanat yılını Ekol Sanat Galerisi'nde açılan sergisiyle kutladı.

İnan'ın 50 eserden oluşan özel sergisinin açılışına Çiğli Kaymakamı Kaya Çıtak, sanat eleştirmeni Mehmet Ergüven ile çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Ekol Hastaneleri ve Ekol Sanat Galerisi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, 50'nci sanat yılında çok özel sergisiyle Türk Resim Sanatı'nın ustalarından Ergin İnan'ı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Baz, "50 eserin yer aldığı sergide sanatçının 2001 yılından bugüne hazırlamış olduğu çalışmalardan yağlı boyaları, kümbetleri, mektuplukları ve bronz heykelleri yer alıyor. Usta sanatçı Ergin İnan'ın retrospektif nitelikli 50. Sanat Yılı Sergisi 20 Mayıs'a kadar Ekol Sanat Galerisi'nde izlenebilecek" dedi.

"RESİMLERİMİN SAYISINI BİLMİYORUM"

1964 yılında Güzel Sanatlar Fakültesi'nde eğitime başladığını belirten Sanatçı Ergin İnan, resim yapmaya bu yıllarda başladığını, Mevlana'nın büyük bir minyatürü ve Atatürk portreleri yaptığı ifade etti. İnan, "Burada tanıştığım hocalarım benim resim ile ilgili düşüncelerimin belirlenmesinde etkili oldu. Yapacağım resimlerin hepsinin bende kalmayacağını biliyordum. Ancak resimlerimi koleksiyon yapan bir kişinin ya da iyi bir sanatsever satın aldığı zaman gerçekten mutlu oluyorum. 50'inci sanat yılımda İzmir'de, İzmir'e sanatçıyı ve sanatı sevdiren Ekol Sanat Galerisi'nde bulunmaktan çok ama çok memnunum. Galeri bugüne kadar yaptığı çalışmalar ile tüm Türkiye'de sanat camiasına damgasını vurdu. Türkiye'nin çok önemli sanatçıları sergileriyle İzmirlilerle buluştu. 50'inci sanat yılımı burada İzmirlilerle birlikte kutlamaktan çok mutluyum" diye konuştu.

 Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!