2022’de evlere küçük dokunuşlar

Güncelleme Tarihi:

2022’de evlere küçük dokunuşlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2021 14:19

HENÜZ geçmiş günlerdeki gibi özgürce, gönlümüzce gezip eğlenebileceğimiz, evlerimizi terk edip yeni mekanlar, şehirler, ülkeler keşfedebileceğimiz günlere döndük diyemiyorum. Yine de toplumdaki aşılama yüzdesi yükseldikçe hepimiz eski günlere adım adım yaklaşmaya başladık. Kaç yıl daha bizimle beraber olacağını tahmin edemediğimiz koronavirüsle yaşamayı öğrendik. Bu süreçte salgınla yaşamda veya sonrasında oluşacak değişimler konusunda tahminde bulunmak zor. Ancak hepimizin yoğun şekilde deneyimlediği bir süreç oldu ki o da ‘evde yaşam’...

Haberin Devamı

Ayşe VATANSEVER

Mimar

2022’de evlere küçük dokunuşlar

Ev ve iş hayatı birleşince zamanımızın büyük kısmını evimizde geçirir olduk. Bu da evdeki her bir detayın bizi ne kadar etkilediğiyle ilgili deneyimler yaşamamıza neden oldu. Tarih her zaman kriz anlarında yaratıcılığın devreye girdiğini, minimal yaşama dönüşün başladığını ve insanlığın doğaya biraz daha ses verdiğini bizlere kanıtladı. Bu yazıda sizlere 2022 yılında kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak bazı mimari dokunuşlardan söz etmek istiyorum.

EN BÜYÜK BEKLENTİ HUZUR
Ofis ortamında çalışmalar son bulunca iş çıkışları sosyalleşmeler de hayatımızdan çıktı. Büyük şirketler dahil olmak üzere hemen her sektörde homeoffice çalışma modeline hızlı bir geçiş yapıldı. Bu durumda evde geçirdiğimiz süre içinde evlerimizden en büyük beklentimiz ‘huzur’ oldu. ‘Nasıl yani Ayşe, zaten herkesin evi kendisi için en huzurlu alandır’ diye içinizden geçirdiğinizi duyar gibiyim. Hiç öyle demeyin. Gözünüzün temas ettiği duvarlarınız, mobilyalarınız, kırlentleriniz, perdeleriniz ve hatta aksesuvarlardan tutun bitkilerinize kadar her şeyin harmonisi evinizde kendinizi daha da huzurlu hissetmenizi sağlar. Sakinlik arayışının yüksek olduğu bu dönem 2022’de nötr renklerle sık sık temas edeceğiz anlamına geliyor. Duvar boyalarında beyaz ve grinin soft tonlarıyla karşılaşırken, aksesuvar, mobilya, halı, kırlentlerde çokça bej, gri, siyah ve beyaz tonları göreceğiz. Üstelik bir de güzel haberim var. Gözü çok yoran, mekana kalabalıklık hissi veren işlenmiş, koyu renkli ahşap ürünlerin de hemen tamamına veda ediyoruz. Ahşabın yalın ve doğal haliyle evlerimizde yeni yerini bulmasını sabırsızlıkla bekliyor olacağım.

Haberin Devamı

2022’de evlere küçük dokunuşlar

EVLERİ DE ARINDIRALIM
Tahminime göre geçtiğimiz yıl gardırobundaki fazlalıklardan kurtulmayan kimse kalmadı. Hepimiz bu işlem için haftalarımızı harcadık diyebilir miyiz? Peki, gardırobunuzu düzenleme işlemi bittiğinde hissettiğiniz o duyguyu anımsıyor musunuz? Nasıl güzel bir hafiflik ve tatlı bir gülümseme sarmıştır içinizi. Şimdi sıra evlerimizi arındırmakta. 2022 yılında evlerimizde bulunan işlevini kaybetmiş tüm mobilya ve objelerden kurtulacağınıza şimdiden söz verin. Amacımız rahatça hareket edebileceğiniz, maksimum gün ışığını içeriye çekebildiğiniz, aydınlık, işlevsel ve yeterli sayıda mobilyanın bulunduğu alanları yaratıp evdeki huzurunuzu artırmak. Ev huzurumuzu basit değişikliklerle yakaladığımıza göre şimdi sıra doğaya kulak vermeye geldi.

Haberin Devamı

ORGANİK FORMLU MOBİLYALAR
Kuş seslerinin, bitki kokularının, taş formlarının ve doğanın renklerinin evinize girdiğini hayal edin. Evet evet, bahsettiğim tüm bunlar 2022’de evinize sık sık girecek. Organik formlu mobilyalardan tutun, vazo, ayna, yatak başlığı, mumluk gibi aksesuvarlar 2022 yılında evinize doğayı taşıyacak. Hadi bir örnek verelim. Evinizde antre, hol veya karşılama alanınız çok yıpranmış ve soğuk bir durumda olsun. Bu mekanı ısıtmak ve samimi bir ev ortamına dönüştürmek isteyen herkesin aklına gelecek ilk ürün 2022 için nötr renkli ahşap duvar panelleri olacak. Üstelik bu değişikliği bir hafta sonunuzu ayırarak siz bile yapabilirsiniz. Evinizin çeşitli köşelerinde doğal taş karolar, traverten ürünler, mermer, oniks, keten veya pamuklu kumaşlar ve seramik ürünlere yer vermekten kaçınmayın. 2022 yılında mağazalarda bu ürünlerden bolca karşınıza çıkacak.

Haberin Devamı

KÜRESEL TREND HANELERDE
Orkide pembesi, zeytinyağı yeşili, mango rengi, Atlantik mavisi renklerinde aksesuvarlarla duvarlarınızdaki yalınlığa hareket katabileceğiniz tablolar çok yakında karşınıza çıkacak. Doğayla bütünleşmek için saksı bitkilerine ev sahipliği yapmayı sakın unutmayın. Biyofilik tasarım olarak bildiğimiz küresel trendi özel projelerden sonra evimizde de sık sık deneyimleyeceğiz. Odanın farklı köşelerini seçin ve iki üç bitkiyi bir araya getirin. Saksı seçiminde odanızda kullandığınız metaryel uyumuna dikkat edin. Yazınızı ve kışınızı güzelleştirecek, dengeleyecek renklerde ve boyutlarda bitkiler seçmeyi unutmayın. Evlerinizi dekore ederken biraz daha cesur olun. Hayal etmekte güçlük çekiyorsanız bana ulaşın, beraber fikir alışverişinde bulunuruz. Sağlıklı, huzurlu ve renk harmonisinin coşkulu olduğu güzel bir yıl diliyorum şimdiden hepinize.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!