1941’den beri damakları tatlandırıyor

Güncelleme Tarihi:

1941’den beri damakları tatlandırıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2021 20:35

ALAÇATI Tatlıcısı İmren, lezzetleriyle Türkiye’nin önemli destinasyonlarından Alaçatı’nın ilk akla gelen duraklarından... 1941’de Selanik göçmeni Hasan Usta tarafından İmren Helva adıyla küçük bir imalathane olarak açılan mekanda cevizli taş helva, tahin helva, şıra, baklava, revaniyle başlayan serüven, oğlu Ekrem’le büyümüş. Dededen toruna geçen geleneksel lezzet anlayışı o günden bugüne hizmet vermeye ve damak tadına çeşitlemeler katmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

 
ÜNİVERSİTEYE TEZ OLDU
Dededen miras kalan tatlıcılık mesleğini günümüzde Türkiye’nin tanıdığı bir marka haline getiren aile hizmet ve lezzetlerini geliştirirken, Alaçatı Tatlıcısı İmren’i üniversitelerde tez olan, örnek alınan bir işletme haline getirmeyi başarmış. Gerçek damla sakızından üretilen sakızlı dondurma mekanın en sevilen lezzetlerinin başında geliyor. En başından beri Alaçatı Tatlıcısı İmren’in tamamen gerçek meyvelerden ürettiği dondurma çeşitleri günümüzde çokça tercih edilen vegan dondurmalar olarak adlandırılıyor. İşletme sahipleri, “Dondurma yemeden Alaçatı’dan ayrılmak kendinize yapacağınız en büyük haksızlık olur” diyor.

1941’den beri damakları tatlandırıyor

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!