18 yıldır çiftçinin yanında

Güncelleme Tarihi:

18 yıldır çiftçinin yanında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2021 18:38

2003’te yerli sermaye ile kurulan ve Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörünü üreten Erkunt, sektördeki 18’inci yaşını kutluyor. Tasarımı Türk mühendisler tarafından yapılan Erkunt Traktör, bugün 160’ı aşkın modelle üretime devam ediyor ve ArmaTrac markasıyla ihracat yaptığı ülkeler için de özel tasarımlara imza atıyor.1 yıl kadar süren çalışmaların ardından Eylül 2004’te ilk yerli tasarım traktörü Türk çiftçisiyle buluşturduklarını dile getiren CEO Tolga Saylan, sektörün en genç markalarından biri olarak büyümelerini sürdürdüklerini ifade etti. 18 yıldır Türkiye’nin dört bir yanındaki çiftçilerle omuz omuza çalıştıklarını söyleyen Saylan, “Biz bu yola öncelikle Türk çiftçisini ve ihtiyaçlarını iyi anladığımıza, sonra Türk insanının sağduyusuna, memleketine olan inancına güvenerek çıktık. 6 yıl içinde çiftçimizin de büyük desteğiyle Erkunt pazarda 31 marka arasından 3’üncü sıraya yükseldi” dedi.

Haberin Devamı

 

İHRACATTA İKİNCİ SIRADA
İlk ihracatlarını 2007’de Bulgaristan’a yaptıklarını hatırlatan Tolga Saylan, “İhracat markamız olan ArmaTrac bugün İngiltere ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu bulunduğu 33 ülkeye ihraç ediliyor. 2020’de Türkiye’de en çok ihracat yapan traktör firmaları arasında 2’nci sırada yer aldık. Özellikle 100 yıllık firmaların varlık gösterdiği dünya pazarında bir Türk markasının olması ülkemiz için gurur verici. Ekonomi Bakanlığı’nın Turquality programından faydalanmaya hak kazanan firmamız her geçen yıl ihracat rakamlarını yükseltiyor. Etkin katıldığımız yurtdışı fuarlarında insanların yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz” diye konuştu.

ÜRETİMDE YERLİLİK VURGUSU
Şirketler için artık sadece yüksek kârlılığın hedeflendiği günlerin geride kaldığını vurgulayan Saylan, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni dünya düzeninde şirketlerin kâr elde etme amacının toplumsal çıkarlarla paralel olabileceği bir kazan-kazan ilişkisi kurulması bekleniyor. Şirketlerin artık sadece ortaklarına karşı değil, tüm paydaşlarına karşı sorumlulukları var. Paydaşlarının beklentilerini değerlendirmeden geleceğe yatırım yapan, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetime ilişkin riskleri gözardı ederek yalnızca ekonomik sürdürülebilirliğe odaklanan işletmelerin günümüz şartlarında rekabet gücünü koruması veya artırması mümkün değil. Kendi gıdasını üretemeyen ülkeler tam bağımsız olamaz anlayışıyla, ülke ihtiyaçlarını yeterli ölçüde karşılayacak gıdayı üretmemiz, topraklarımızı korumamız, çiftçimizi ise üretime teşvik edecek çözüm yollarıyla buluşturmamız gerekiyor. Türkiye yerli üretimle büyüyecek. Tarımda sektörel sorunların çözülmesi için kırsalda yaşam standardının yükseltilmesi, kadın ve genç nüfusun üretime teşvik edilmesi, Ar-Ge çalışmalarına ağırlık verilmesi önem taşıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!