Ümraniye Belediyesi Geri Dönüşüm Çalışmalarını Sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

Ümraniye Belediyesi Geri Dönüşüm Çalışmalarını Sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 11:19

ÜMRANİYE BELEDİYESİ, 2009’DAN BERİ, İLÇEDEKİ KONUT, İŞYERİ VE OKULLARDAN TOPLADIĞI DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR ATIKLARLA HEM DOĞAYA HEM DE EKONOMİYE DESTEK OLUYOR.

Ümraniye Belediyesi, 2009’dan beri, ilçedeki konut, işyeri ve okullardan topladığı dönüştürülebilir atıklarla hem doğaya hem de ekonomiye destek oluyor. Yıllık ortalama 10 bin ton ambalaj atığı toplayan belediye, atık malzemelerin ham madde olarak geri dönüşümü için, gerekli işlemin yapılmasını sağlıyor.
Ümraniye Belediyesi, gerek ilçeye kazandırdığı yeşil alanlar ve var olan yeşil alanların muhafazası konusundaki çalışmaları; gerekse okullar, işyerleri ve sitelerde gerçekleştirdiği çevre bilinci seminerleriyle, doğa dostu belediyecilik çalışmalarını sürdürüyor. Belediyenin aynı amaçlarla yürüttüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı “Ümraniye İlçesi’nde Ambalaj Atıklarının Yönetimi ve Uygulama Planı” doğrultusunda ilçedeki meskenlerden atık toplanması çalışmaları devam ediyor. Çevreye verilen zararın azaltılması amacıyla, ilçedeki meskenlerden kullanım dışı kalan dönüştürülebilir atık malzemelerin toplanması ve çeşitli yöntemlerle tekrar imal edilmesi adına lisanslı firmalarla anlaşmalı olarak yürütülen çalışmalar; cam, tıbbı atık, bitkisel ve madensel yağlar, elektronik araçlar, pil, lastik gibi maddeleri kapsıyor.
ÜMRANİYE BELEDİYESİ ATIKLARI DA DÖNÜŞTÜRÜYOR
Ümraniye Belediyesi, Geri Kazanım Projesi kapsamında, ilçedeki meskenlerden, her mahallenin atık toplama gününde poşetlerle ambalaj atıkları topluyor ve yeni poşetleri vatandaşlara dağıtıyor. 2015’te, ilçede 320 bin ambalaj atığı poşeti, 8 bin 788 iç mekan geri dönüşüm kutusu, 479 konteyner, 85 kafes ile sanayi bölgesi, fabrika ve alışveriş merkezleri gibi fazla atık biriken meskenler için 19 kanca vinçli konteyner kullanılmıştır.
Ambalaj atıklarının yarattığı çevre kirliliğinin azaltılması ve bunların yeniden ekonomik değer haline getirilebilmelerinin ülkemiz için öneminin farkında olan Ümraniye Belediyesi, mücavir alanı içerisindeki ambalaj atıklarını toplamakta/toplattırmaktadır. Çalışmalar 14 kamyon, 2 seyyar damper, 2 denetim aracı olmak üzere 18 araç ve 48 personel ile yürütülmektedir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!