IHA
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2015 12:34
Türkiye’nin e-ticaret alanında ilk çoklu sosyal alışveriş platformu olan buypasa.com ile online mağazalar yurt dışına açılıyor.
Türkiye’nin e-ticaret alanında ilk çoklu sosyal alışveriş platformu olan buypasa.com, 10 milyon TL yatırımla 27 Mart 2015’te başvuru almaya başladı. Her geçen gün büyüyen e-ticaret sektöründe esnafın ve online mağazaların yurt dışına açılmasını sağlayan platform, e-ticarete farklı bir soluk getirmeyi amaçlıyor. Buypasa’yı diğer e-ticaret platformlarından ayıran en önemli özellikler; yüzde 0 satış komisyonu olan sanal dükkanlar, fiyat kıyaslama, para kazan avantajları, satış-pazarlık, reklam ve SEO çalışmaları, sınırsız ürün yerleştirme, hazır müşteri, hazır pazar avantajları dahil e-ticaret için hayati önem taşıyan tüm operasyonların tek bir çatı altından yürütülebilmesi.
ALIŞVERİŞ ODAKLI ZİYARETÇİ YÖNLENDİRME, SIFIR KOMİSYONLU SANAL DÜKKANLAR
Güçlü bir sermaye yapısı ile kurulan ve küresel internet markası olmayı hedefleyen buypasa.com, Türkiye’nin mevcut e-ticaretini yurt dışına açan ilk ve tek online platform olma özelliği ile dikkat çekiyor. Satış komisyonunun alınmadığı sanal dükkanlar ile alıcının ve satıcının yanında olan sistem, kullanıcıların güvenli alışveriş gerçekleştirmesini sağlayacak şekilde hizmet veriyor. Tüm bunların yanı sıra bünyesindeki online mağaza sahiplerine alışveriş odaklı yüzlerce yeni ziyaretçi yönlendirme avantajı da sunuyor.
BUYPASA İLE "PAŞA GİBİ ALIŞVERİŞ" DÖNEMİ
Dünya çapında milyarlarca dolar büyüklüğe ulaşan e-ticaret pazarına özel uygulamalar ve yaklaşımlarla yenilik katmayı amaçlayan platform, “paşa gibi alışveriş” mottosuyla Türkiye’deki e-ticareti farklı bir boyuta taşıyor. Türkiye’nin yanı sıra Almanya ve Hindistan’dan da hizmet veren çoklu sosyal alışveriş platformunun yüzden fazla çözüm ortağı ve çalışanı bulunuyor.
Ortadoğu, Asya, Avrupa, Hindistan ve Pakistan’dan büyük talep gören platform hakkında bilgi veren Proje Müdürü Gökhan Altıner, ilk yıl hedeflerinin 15 milyon ziyaretçi ve 2 bin sanal dükkan olduğunu belirtti. Altıner, “Sunduğumuz hizmetlerle mevcut sanal dükkan platformları arasından sıyrılıyoruz. Multi marketplace (çoklu pazaryeri) özelliği ile Türkiye’nin e-ticaretinin dünyaya açılması noktasında çözüm sağlıyoruz. Amacımız e-ticaret sektöründe yüksek satış komisyonları ve reklam maliyetlerine karşı kullanıcılarına güvenli satış ile pazarlama desteği de veren güçlü bir küresel bir alternatif olmak” şeklinde konuştu.
Sisteme üye olanlardan üyelik ücreti ve satış komisyonu almayan platform, e-ticaretle uğraşan ya da ürünlerini sanal dükkân aracılığı ile tüketicilerle buluşturmak isteyen herkesi kayıt olmaya davet ediyor. Sistem, 1 milyona yakın hazır ürün veri tabanı, 500’den fazla marka, 400 binden fazla ürün teklifi ve 100’den fazla e-ticaret mağazası ile 1 Temmuz 2015’te kullanıcılara güvenli alışveriş hizmet vermeye başlayacak.