TİKAV, Bireysel Gelişim'de 300 mezuna ulaştı

Güncelleme Tarihi:

TİKAV, Bireysel Gelişimde 300 mezuna ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 09:10

TİKAV, Bireysel Gelişim'de 300 mezuna ulaştı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - AKFEN Holding tarafından 1999 yılında kurulan TİKAV, toplumsal ve ekonomik nedenlerle eğitim, kültür ve kişisel gelişim olanaklarına ulaşmada zorluk çeken üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sağlamayı hedeflediği Bireysel Gelişim Programı'nda (BGP) 300'ncü mezununa ulaştı.
Program ile bursiyer öğrenciler üniversite birinci sınıftan başlayarak dördüncü sınıfın sonuna kadar çeşitli kişisel gelişim, yabancı dil ve bilgisayar eğitimlerine, kültür-sanat ve toplum hizmeti programlarına, ulusal ve uluslararası projelere, söyleşilere, mesleki programlara katılıyorlar. Bu yıl mezun olan 11 bursiyer ile buluşmasında 'İngilizce öğrenin' tavsiyesi veren Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın,"İngilizce çok önem taşıyor. Bilmezseniz bizim gibi firmalarda yeriniz yok. İsterseniz okul birincisi olun, yabancı diliniz yoksa hiçbir şansınız olmaz" diye konuştu.
Akfen Holding tarafından 1999 yılında kurulan Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), toplumsal ve ekonomik nedenlerle eğitim, kültür ve kişisel gelişim olanaklarına ulaşmada zorluk çeken üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sağlamayı amaç edindiği Bireysel Gelişim Programı'nda (BGP) 300'ncü mezununa ulaştı. 
Her iki yılda bir Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan üniversitelerde okuyan ve mülakatlarla seçilen 25 öğrencinin alındığı programlarda 4 yılın sonunda üniversitenin hangi bölümünde olursa olsun çoğu uluslararası geçerliliği olan 30'a yakın kişisel gelişim sertifikası ile mezun olunuyor. 
TİKAV'ın Bireysel Gelişim Programı kapsamında Elazığ Fırat Üniversitesi'nden 2016-2017 akademik yılında mezun olan 11 TİKAV bursiyeri geçen hafta 4-9 Haziran tarihleri arasında İstanbul'da 2017 yılı Yaz Programı'na katıldı.
HAMDİ AKIN: YABANCI DİLDE  KOMPLEKSE VE MİLLİYETÇİLİĞE YER YOK
Yaz programında Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akfen Holding CEO'su Süha Güçsav, Martaş Otomotiv Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özalp ile Anadolu Efes Genel Direktörü Alper Yılmaz gibi alanında uzman üst düzey yöneticiler deneyimlerini bursiyerler ile paylaştı. 
Bursiyerler ile buluşmasında yabancı dilin önemine dikkat çeken Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, "İngilizce çok önem taşıyor. Bilmezseniz bizim gibi firmalarda yeriniz yok. İsterseniz okul birincisi olun ancak yabancı diliniz yoksa hiçbir şansınız olmazö diye konuştu. Kendisinin 50 yaşından sonra İngilizceyi öğrenmeye başladığına dikkat çeken Akın, “Almanca okumuştum, İngilizce ile ilgili bir şey bilmiyordum. Ama önemini görüp bu yaşta çabaladımö dedi. Türkiye'nin lokal değil uluslararası eğitimli insanlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Hamdi Akın, “Telefonu kaldırdığınızda dünyanın her tarafında konuşabileceğiniz dostlarınız olmalıö diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Dünyada artık her şeye ulaşmak çok kolay hale geldi. Ama tek bir şart var: İngilizce. Bunu biliyorsan dünyada neler olduğunu hemen öğrenmek mümkün oluyor. Çok güzel analiz edip ahkam kesebiliyorsunuz. Aksi halde ne söyleniyorsa inanıyorsunuz. Kendi fikirlerinizi oluşturabilmek, dünyaya entegre olabilmenizi sağlayabilmeniz açısından anadil İngilizce. Bu bir aşağılık kompleksi durumu değil. Dilde milliyetçilik yapılmamalı."
YAZ PROGRAMINDA SAHADA EĞİTİM ALDILAR
TİKAV'ın mezun bursiyerleri, Yaz Programı kapsamında söyleşi ve eğitimlerin yanı sıra Akfen İnşaat Ataşehir Projesi Şantiye Sahası, Martaş Otomotiv, IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Borusan Holding ve Avangarde Otel'de düzenlenen mesleki geziler ile farklı sektörler hakkında bilgi edindiler.   
4 yıl süren TİKAV Bireysel Gelişim Programının sonunda düzenlenen Mezuniyet Törenine katılan bursiyerler, Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Pelin Akın Özalp ve İrfan Erciyas'ın elinden TİKAV Başarı Belgeleri, The Duke of Edinburgh's International Award Programı Altın Sertifikaları ile The Sandwich Method İngilizce Eğitim sertifikalarını da aldı.
EĞİTİM KAYNAKLARINA ULAŞMADA FIRSAT EŞİTLİĞİ
1999 yılından beri uyguladığı Bireysel Gelişim Programı (BGP) ile Türkiye'de bir ilke imza atan TİKAV, BGP kapsamında özellikle toplumsal ve ekonomik nedenlerle eğitim, kültür ve kişisel gelişim olanaklarına ulaşmada zorluk çeken üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sağlamayı amaç ediniyor. Bu çerçevede üniversite birinci sınıftan başlayarak dördüncü sınıfın sonuna kadar bursiyer öğrenciler çeşitli kişisel gelişim, yabancı dil ve bilgisayar eğitimlerine, kültür-sanat ve toplum hizmeti programlarına, ulusal ve uluslararası projelere, söyleşilere, mesleki programlara katılarak bilgi ve becerilerini zenginleştiriyorlar.
Bireysel Gelişim Programı ilk olarak 1999 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi öğrencilerinin katılımına açıldı. 2003 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde; 2006 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi üniversitelerinde uygulanmaya başlandı. 2009 yılında, eğitim kaynaklarına ulaşmada fırsat eşitliği yaratma hedefini benimseyen TİKAV, bu amaç doğrultusunda Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde on yılını doldurmuş üniversitelere yöneldi ve Elazığ Fırat Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Şanlıurfa Harran Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitelerinde projeyi uygulamaya başladı. 2014 yılından bu yana projeyi yalnızca Fırat Üniversitesi öğrencilerine uygulatan TİKAV, 1999 yılından bu yana bu proje kapsamında yaklaşık 300 gence ulaştı.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!