Teknoloji destekli eğitime talep çığ gibi büyüyor

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji destekli eğitime talep çığ gibi büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2017 15:42

Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de eğitimin ve okulların dönüşümü her platformda tartışılıyor.

Haberin Devamı

PİSA gibi uluslararası ölçme değerlendirme uygulamalarında listenin en alt sıralarında kalan Türkiye’de eğitim sistemi, okullar ve öğretmenlerin nitelik ve yeterliliği ciddi biçimde sorgulanıyor. Tüm bu tartışmalar yapılırken ve ülkemizde eğitimin birçok Avrupa ülkesine göre ne kadar geride olduğu konuşulurken, Bazı kolejlerin Microsoft ve Sebit Proje Okulu olarak tanıttığı teknoloji tabanlı eğitim modeli tüm dünyada yankı buldu.

MİCROSOFT VE SEBİT’İN TÜRKİYE’DEKİ TEK PROJE OKULU
Vizyon Koleji, Türkiye’nin en büyük eğitim ve bilgi teknolojileri kurumu olan SEBİT’in Türkiye’deki ilk ve tek Proje Okulu. Özgün FLEXA eğitim modeli kapsamında kullanılan dijital eğitim altyapısı, eğitsel içerik ve ölçme değerlendirme araçları, merkezi ODTÜ Teknokent’de bulunan SEBIT tarafından organize ediliyor ve izleniyor. ABD, Çin, Malezya ve S.Arabistan’da 21. yy. eğitim altyapılarını oluşturan, yaptığı çalışmalarla dünyanın en önemli eğitim ödüllerini almayı başaran SEBIT, ”Proje Okulu” çalışmasını dünyaya örnek olacak Türk okulu projesi olarak tanımlıyor.

Haberin Devamı

5. SINIFTAN İTİBAREN TÜM EĞİTİM İÇERİKLERİ DİJİTAL ORTAMA TAŞINDI
Özellikle teknolojinin eğitime entegrasyonunda cesur ve kararlı duruşuyla başarı öyküsüne dönüşen okulda 5. sınıftan itibaren tüm eğitim içerikleri dijital ortama taşındı; öğrenciler 5. sınıftan itibaren okula dijital kalemi olan bir tablet bilgisayarla geliyorlar. Hem öğrenciler hem de öğretmenler ihtiyaçları olan tüm defter, kitap ve kaynaklara güvenliği sağlanmış internet ortamında bulut üzerinden ulaşabiliyor, klasik ders araç gereçleriyle yapabildikleri her şeyi daha fazlasıyla yapabiliyorlar. Dijital eğitim içeriklerini ve ölçme değerlendirme araçlarını Türkiye’nin en büyük öğrenme teknolojileri şirketi Sebit hazırlıyor. Yüksek kalitede görsel ve interaktif dijital içerikler, öğrenme süresini kısaltarak uygulama ve beceri geliştirme için zaman kazandırıyor. Teknoloji destekli eğitim herkese kendi hızında ve stilinde öğrenme fırsatı sağlıyor, bu da hem öğrenme verimini hem de akademik başarıyı yükseltiyor.

Haberin Devamı

DÜNYA ÇAPINDA EĞİTİM OTORİTESİ OLAN FİNLANDİYA’DA DA AYNI SİSTEME GEÇİLİYOR
Eğitim başarısı uluslarası çapta kabul gören Finlandiya’da da okullar teknoloji destekli eğitime geçiyor. Bunun ilk sinyalleri Finlandiya Hükümeti’nin 2016’dan itibaren el yazısı eğitimine son verip, klavye ile okuma yazma öğretimine geçileceğini açıklamasıyla gelmişti. Bu yıl ise okullarda dijital tabanlı eğitime geçişin pilot çalışmaları yapılıyor.

TEKNOLOJİ DESTEĞİ ULUSAL SINAV BAŞARISINI DA YÜKSELTİYOR
Öğrencilerin öğrenme süreçleri kazanımlar ve alt kazanımlar seviyesinde ”Yapay Zeka Teknolojileri” ile ölçülüyor. Bir başka deyişle okul öğrencilerin sadece hangi kazanımı kavrayamadığını değil, bu duruma daha önceki yıllarda öğrenilemeyen hangi kazanımların neden olduğu da görebiliyor. Bu çalışmaların neticesi olarak kolej öğrencileri TEOG sınavında 679.85 ortalama yaparak ülke çapında ses getirdi. Akademik başarıda teknolojinin büyük katkısı bir kez daha kanıtlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!