"Tahşiyecilere Kumpas" davasında tahliye talepleri reddedildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2016 21:32

"Tahşiyecilere Kumpas" davasında tahliye talepleri reddedildi

Haberin Devamı

Ümit TÜRK/İstanbul, (DHA)- TAHŞİYECİLER Grubuna yönelik kumpas kurulduğu iddiasıyla 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada, mahkeme tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti. Davada, 2 müşteki 8 tanık hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı.



"Tahşiyeciler" olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın 19. duruşması sona erdi. İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya10 tutuklu sanık ile başka suçtan tutuklu ve tutuksuz bazı sanıklar katıldı. Müştekilerden Tahşiye Yayınevi'nin sahibi Mustafa Kaplan da duruşmada hazır bulundu.

MÜŞTEKİ MUSTAFA KAPLAN: BİR DAHA GELMEYECEĞİZ

Söz alan müşteki Mustafa Kaplan, sanıklardan şikayetçi olduğunu ve cezalandırılmalarını istediğini belirterek,"Bu dava Türkiye Cumhuriyeti'ni ilgilendiren çok önemli bir davadır. Mahkemeniz basın yasağı koyabilirdi. Burada bu işi kumpaslayan Fethullahçı terör örgütü değil de bizmişiz gibi bakılıyor. Suçsuzluğumu ispatlamak için burada 35 sayfa savunma yaptım. Dava dönüp dolaşıp, Mustafa Kaplan ve arkadaşlarının etrafında dönmeye başladı. Yapılan haberlerle üstümüze gelinmesi nedeniyle bizim bu davaya bir daha gelmemize gerek yok. Bir daha gelmeyeceğiz" diye konuştu.

AVUKATLAR TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDU

Kaplan'ın beyanının ardından sanık avukatlarının talepleri alındı. Tutuklu sanıklardan Hidayet Karaca'nın avukatı Aynur Tuncel Yazgan, müvekkilinin yaklaşık bir buçuk yıldır tutuklu olduğunu hatırlatarak, "Bu tutuklama cezalandırmaya dönüşmüştür. Müvekkilin tutukluluğunun devam etmesini gerektirecek bir delil yoktur, tahliye edilsin" dedi. Diğer sanık yakınları da uzun tutukluluk sürelerini gerekçe göstererek müvekilleri hakkında tahliye talebinde bulundu.

TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

19.00'a kadar talepleri alan mahkeme heyeti verdiği aranın ardından Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse, Ekrem Çelik, Erol Demirhan, Ertan Erçıktı, Hüseyin Nohut, Mustafa Kılıçarslan, Ahmet Öztürk'ün atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delil durumu, kaçma kuşkusu, suçların katalog suçlardan sayılması, tutuklama kararının orantılı oluşu ve tutuklama sebeplerinde bu aşamada herhangi bir değişiklik yaşanmaması nedeniyle tahliye taleplerini reddetti. Mahkeme, 2 müşteki 8 tanık hakkında da duruşmalara zorla getirilme kararı verdi. Duruşma 27 Haziran'a ertelendi.

İDDİANAME

İddianamede, Fethullah Gülen'e bağlı olan basın ve medya kuruluşları ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün değişik birimlerinde, farklı rütbelerde görev yapan polislerin, 2009-2010 yılında 'Tahşiye' ismi verilen gruba mensup olduğu iddia edilen kişilere yönelik soruşturma işlemlerinde kasten delil uydurulduğu, kasten aleyhe algı oluşturulduğu, soruşturmanın altyapısının tamamen Fethullah Gülen'in emir ve talimatları altında kasıtlı olarak oluşturulduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!