Sokakta yaşayan ve çalışan çocukların eğitimi için uluslararası konferans

Güncelleme Tarihi:

Sokakta yaşayan ve çalışan çocukların eğitimi için uluslararası konferans
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2016 09:51

Sokakta yaşayan ve çalışan çocukların eğitimi için uluslararası konferans

Haberin Devamı

 Eğitimin en büyük sorunlarından biri olan okul terki için çözümler uluslararası Akademik Yılmazlık Konferansı'nda tartışılacak.



Okul terki riskiyle karşı karşıya olan çocukların ucuz iş gücü olarak sömürülmemeleri, sokakta çalışan yada sokakta yaşayan çocuğa dönüşmemeleri için okulda desteklenmeleri amacıyla gerçekleşecek olan uluslararası "Akademik Yılmazlık Konferansı" 27 Ekim Perşembe günü, saat 14:00'te Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Maltepe Üniversitesi Sokakta Yaşayan ve Çalışan Çocuklar için Uygulama ve Araştırma Merkezi (SOYAÇ), okul terkinin önlenmesi için ulusal ve uluslararası düzeyde Avrupa Birliğinin desteğinde yürütülen, Erasmus+ 'Nitelikli ve Etkili Eğitimin Anahtarı - Empatik ve Destekleyici Öğretmenler'le ve Maltepe Kaymakamlığının işbirliğiyle Handan Hayrettin Yelkikanat Lisesi’nde yürütülen “Liseden Üniversiteye Gençler Birlikte” gibi çeşitli uygulama ve araştırma projeleri gerçekleştiriyor.



“Akademik yılmazlık” üzerine, Brighton Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümünde kıdemli araştırmacı olarak çalışan Dr. Suna Eryigit-Madzwamuse, 27 Ekim Perşembe günü bir konferans verecek. Çocuk ve ergen gelişimi konusundaki çalışmalarıyla dünya çapında tanınan araştırmacı Dr. Eryigit-Madzwamuse, risk altındaki öğrencilerin “akademik yılmazlık” geliştirebilmeleri konusunu, hem güncel hem de önceden yapılmış araştırmaların sonuçları ve uygulama örnekleriyle ele alacak. Dr. Eryigit-Madzwamuse, “yılmazlık” sadece öğrencilere içinde yaşadıkları koşullara rağmen daha iyisini yapabilme becerisi kazandırmak mıdır, yoksa “yılmazlık” öğrencilerin karşı karşıya oldukları riskleri ortadan kaldırabilme becerileri geliştirmelerini de içerir mi? “Yılmazlık” insanın doğasında var mıdır, yoksa sonradan geliştirebilir mi? gibi sorulara uygulama temelli örneklerle cevap arayacak.



İngiltere merkezli bir müdahale yöntemi olan “akademik yılmazlık” yöntemi dünyanın birçok ülkesinde uygulanıyor ve en çok umut vaat eden müdahale yöntemi olarak gösteriliyor. Bu yöntemle okulların, öğrencilerin karşı karşıya oldukları riskleri ortadan kaldırmak için sürdürülebilir uygulamalar geliştirmesi mümkün oluyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!