Savaş Mağduru Çocuklar Okullu Oldu

Güncelleme Tarihi:

Savaş Mağduru Çocuklar Okullu Oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 10:12

Milli Eğitim Bakanlığı’nın idari olarak yürüttüğü, UNİCEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) ve Pendik Belediyesi’nin destek sağladığı geçici okul projesinde, eğitim sistemine dahil olamayan 235 Suriyeli çocuk eğitime başladı.
Pendik’te yaşayan savaş mağduru Suriyeli çocuklar, eğitim ve öğretimlerine bu yıl kurulan geçici okulla geri döndü. Milli Eğitim Bakanlığı’nın idari olarak yürüttüğü, UNİCEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) ve Pendik Belediyesi’nin destek sağladığı projede, T.C. uyruğu olamayan ve eğitim sistemine dahil olamayan 235 Suriyeli çocuk eğitime başladı. Henüz yeni açılan (9. sınıf da dahil) Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı ve Türkçe eğitimlerin yanında Arapça dersini de kapsayan okul, sene sonuna kadar Suriyeli öğrencilere eğitim-öğretim şansı sundu.
Pendik Belediyesi Kavakpınar Ahmedi Hani Kültür Merkezi’nde oluşturulan geçici okul, 10 ayrı derslikten oluşuyor. Derslere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimci olarak belirlenen 2 Türk ve 15 Suriyeli eğitimci olmak üzere toplamda 17 öğretmen okulda görev alıyor. Okulda ayrıca, savaş mağduru çocuklara rehberlik ve psikolojik danışmanlık da veriliyor. Hafta içi her gün devam eden okulda sabahçı ve öğlenci olmak üzere süren eğitimler her sınıf için 6’şar saati kapsıyor.
Projeye gönüllü destek olan Ensar ve Muhacirler Vakfı da, projeye geçici okulda eğitim alacak öğrencilerin tespit edilme sürecinde önemli bir rol oynadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!