Güncelleme Tarihi:
Yüksel KOÇ / İSTANBUL, (DHA) BAHÇELİEVLER Abidin Pak Öğretmenevi’nde 28 Haziran 2016 tarihinde tartıştığı resepsiyon görevlisi Cemalettin Pamuk’u öldüren Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi Adnan Bay ve oğlunun yargılanmasına başlandı.
Sorgusu yapılan Adnan Bay, maktulün kendisine küfür ettiği için tartıştıklarını, tartışma esnasında silahını çektiğini, kaç el ateş ettiğini hatırlamadığını belirterek, “O beni tanımaz, ben onu tanımam. Bir anda meydana gelen olaylardan dolayı çok pişmanım” dedi.
Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, “Kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Adnan Bay katılırken, aynı suçtan müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan oğlu Mehmet Alperen Bay katılmadı. Duruşmada maktül Cemalettin Pamuk’un eşi Zübeyde Pamuk ve aynı olayda yaralanan Remzi Ersoy da hazır bulundu.
Sorgusu yapılan Adnan Bay, olay tarihinde oğlu ile birlikte Atatürk Havalimanı’na gitmek için metroya bindiklerini, aynı gün Havalimanı’nda meydana gelen patlama nedeniyle havalimanına gidemediklerini, konaklamak amacıyla olayın meydana geldiği öğretmenevine gittiklerini belirtti.
‘KAÇ EL ATEŞ ETTİĞİMİ HATIRLAMIYORUM’
Bay’ın ifadesi özetle şöyle:
“Lobiye oturduğumuz sırada maktül yanımıza geldi, ‘burada oturamazsınız, burada kalamazsınız, derhal terk edin’ dedi. Sonra da resepsiyon bölümüne geçti. Oğlumla birlikte biz de resepsiyona giderek havalimanında patlama olduğunu, mağdur olduğumuzu, burada kalmak istediğimizi söyledik. Yer olmadığı için kalamayacağımızı söyledi. Yedek odalar olabileceği için ısrarcı davrandım. Milli Eğitim müfettişi olduğumu, oğlumla birlikte sabaha kadar kalmak istediğimizi söyledim. O da kesinlikle kalamayacağımızı, öğretmenevini derhal terk etmemiz gerektiğini söyledi. Sonra kabalaştı. Sert sert konuşmaya başladı. Ben de müfettiş olduğumu, gerekirse burayı teftiş etme hakkım olduğunu, benimle böyle konuşamayacağını söyledim. Bana, ‘kim olursanız olun, s… gidin’ dedi. Ben terbiyeli olmasını söyledim. O da, ‘şimdi sana göstereceğim’ diyerek resepsiyondan benim bulunduğum alana, benim üzerime doğru geldi. Bu sırada oğlum Mehmet Alperen Bay önüne geçip iki elini açarak, ‘abi yapma’ dedi. Maktül ise benim üzerime gelmeye devam etti ve ölen eşime sinkaflı küfür ederek bana yumruk atmaya başladı. Yumruklar bana değdi, yaralandım. Bu doktor raporuyla sabittir. Ben sadece geri çekildim, kendisine karşılık vermedim. Sonra oğluma vurmaya başladı. Oğluma atılan yumrukların çok sert olduğunu gördüm. Oğlum daha önce çene ameliyatı olduğu için çenesinin açılabileceğini ve dağılabileceğini düşünerek silahımı çektim. Ben yere doğru 30 veya 40 derecelik açıyla ateş ettim. İki el ateş ettim. Maktül vurulduğuna dair hiçbir tepki vermedi. Oğlumla birlikte yere düştüler. Bu sırada oğluma sarıldığını ve oğlumu kendine siper aldığını gördüm. Hatta ben oğlumun vurulduğunu zannettim. Ondan sonra kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Benim bu olaydan önce maktülle tanışıklığım, düşmanlığım yoktur. O beni tanımaz, ben onu tanımam. Bir anda meydana gelen olaylardan dolayı çok pişmanım. Tanık beyanları doğru değildir. Aynı kurumda çalışmış olmaları, samimi olmaları nedeniyle yanlı beyanlarda bulunmuşlardır” dedi.
OLAYDA YARALANAN REMZİ ERSOY: BÜTÜN MESELE ADNAN BAY’IN KİMLİĞİNİ VERMEMESİNDEN KAYNAKLANMIŞTIR
Adnan Bay’ın silahından çıkan kurşunun bacağına isabet ettiği Remzi Ersoy, mağdur sıfatı ile verdiği ifadesinde, olayın meydana geldiği öğretmenevinde çalıştığını söyledi. Maktül Cemalettin Pamuk ile sanık Adnan Bay’ın tartıştıklarını gördüğünü belirten Ersoy, “Adnan Bay’ın kimlik vermemekte ısrar ettiğini gördüm. Bunun için de maktül resepsiyondan dışarı çıktı, ‘kimlik kartınızı vermezseniz dışarıya çıkın’ dedi. Adnan Bay çıkmadı. Oğlu olduğunu öğrendiğim Mehmet Alperen Bay ile Cemalettin Pamuk’un tartıştığını gördüm. Bu sırada sanık Adnan Bay silah çekti. Adnan Bay’ın 6 el ateş ettiğini gördüm. Mermilerden bir tanesi bana geldi, topuğumdan vuruldum. Adnan Bay kimliğini gösterseydi bir sorun yaşanmayacaktı. Bütün mesele Adnan Bay’ın kimliğini vermemesinden kaynaklanmıştır. Ben maktül Cemalettin Pamuk’un küfür ettiğini duymadım” dedi.
ZÜBEYDE PAMUK: EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALARINI TALEP EDİYORUM
Müşteki sıfatı ile dinlenen Cemalettin Pamuk’un eşi Zübeyde Pamuk, olayın kendisine sonradan anlatıldığını, 18 yaşından küçük üç çocuk sahibi olduğunu belirterek, “Çocuklarım babasız kaldılar. Sanıklardan şikayetçiyim ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyorum” dedi.
DUDAK OKUMA UZMANI KAVGA ANININ DİYALOGLARINI ÇÖZECEK
Davanın ilk duruşmasına katılmayan sanık Mehmet Alperen Bay’ın önümüzdeki celse hazır edilmesine karar veren mahkeme, öğretmenevinin olaya ilişkin tüm kamera görüntülerinin getirtilmesine karar verdi. Mahkeme, bu kamera görüntülerinin çözünürlüğünün arttırılarak dudak okuma uzmanı bilirkişiye gönderilmesine hükmetti.
İDDİANAMEDEN
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Adnan Bay’ın 28 Haziran 2016 gecesi İtalya’da tıp eğitimi gören oğlu Mehmet Alperen Bay’ı Atatürk Havalimanı’na götürdüğü esnada orada bir patlama meydana geldiği ve bu nedenle Atatürk Havalimanı’na gidemedikleri belirtiliyor. Adnan Bay’ın oğlu ile birlikte konaklamak amacıyla Bahçelievler Abidin Pak Öğretmenevi’ne gittikleri belirtilen iddianamede, Adnan Bay’ın kimlik soran resepsiyon görevlisi Cemalettin Pamuk ile tartıştığı belirtiliyor.
Adnan Bay’ın tartışma aşamasında silahını çekerek 5 el ateş ettiği Cemalettin Pamuk’u öldürdüğü anlatılan iddianamede, oğlu Mehmet Alperen Bay’ın da maktül Cemalettin Pamuk’un kaçmasını engelleyerek öldürme eylemine katıldığı belirtiliyor.
İddianamede tutuklu sanık Adnan Bay ve tutuksuz sanık Mehmet Alperen Bay için, “Kasten adam öldürme” suçundan müebbet habis cezası istendi. Adnan Bay için ayrıca Remzi Ersoy’u, “Basit tıbbi müdahale ile giderilecek şekilde yaralama” suçundan 1 yıl hapis cezası isteniyor.