Güncelleme Tarihi:
İSTANBUL,(DHA) BEYOĞLU Belediyesi, yaklaşan ramazan ayı öncesinde periyodik denetimlerini artırdı. İlçede bulunan kasap, pastane ve fırın gibi işletmeleri denetleyen belediye ekipleri, işletmelere hijyen, gramaj, etiket ve satış noktalarının düzenlenmesi konusunda da uyarılarda bulundu.
Beyoğlu Belediyesi, yaklaşan ramazan ayı öncesinde halk sağlığını korumak için periyodik olarak yaptığı denetimlerini artırdı. Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü çalışmada özellikle gıda imalathanelerinde yapılan demetimler sıklaştırıldı. Yapılan denetlemelerde işletmelere hijyen, gramaj, etiket ve satış noktalarının düzenlenmesi konusunda uyarılarda bulundu.
KASAPLAR, PASTANELER VE FIRINLAR DENETLENİYOR
Belediye ekipleri, tatlı imalathaneleri, ekmek fırınları ve kasaplarda yaptığı denetlemelerde, çalışanların iş kıyafetlerinden taban ve tavan temizliğine kadar gıda üretimi yapılan işletmelerde dikkat edilmesi gereken tüm hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı denetlendi. Çalışanların hijyen sertifikalarını da denetleyen ekipler, depolarda son kullanım tarihi geçmiş gıda ürünü kontrolü de yaptı.
"HALKIMIZIN DAHA SAĞLIKLI GIDA TÜKETMESİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ"
Vatandaşların ramazan ayında daha sağlıklı un mamulleri ve et tüketmesi için denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Veteriner Hekim İlhan Kulalı, “İlk önce fırına girerek temizliğe baktık. Daha sonra kasaplara girerek etlerin mühürlü olup olmadığına, kaçak olup olmadığına ve depolanmasının düzgün olup olmadığına baktık. Halkımızın daha sağlıklı gıda tüketmesi için uğraşıyoruz.” dedi.
(FOTOĞRAF)