Mutfak Okuluyla 35 Kadın İstihdam Edilecek

Güncelleme Tarihi:

Mutfak Okuluyla 35 Kadın İstihdam Edilecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 12:33

Maltepe Belediyesi, açtığı ’Kadın Girişimcilik Mutfak Okulu’yla 250 kadına 782 saat süreyle girişimcilik, servis elemanlığı, aşçı ve pasta çıraklığı eğitimleri verecek. Kursun sonunda eğitim gören 35 kadına da istihdam fırsatı doğacak.
Maltepe Belediyesi’nin, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Kadınlarla Dayanışma Vakfı (KADAV) desteğiyle, kadınların sosyal hayata katılması ve kadın istihdamının arttırılmasını hedefleyen “Maltepe Girişimcilik Mutfağı” projesiyle, 250 kadına eğitim verilecek, 35 kadına da istihdam fırsatı yaratılacak. Eğitimler kapsamında 100 kadına 70 saat süreyle, Küçük ve Ortak Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Uygulamalı Girişimcilik eğitimi verilecek. Kadınların iş kurmasının sağlanması amacıyla düzenlenen ve bir işletmeyi kurup, geliştirmek adına tüm eğitimlerin verileceği programda başarılı ve uygulanabilir bir iş fikri belirleme, işletme çeşitleri, çalışma programı hazırlama, iş kurma ve işletmeyi geliştirme konuları ele alınacak.
782 SAAT EĞİTİM
Evlerinde hazırladıkları yemekleri satmak, pastane, restoran ya da kafe açmak isteyen, yeme-içme üzerine hayata geçirecek fikirleri olan ve bu alanda meslek sahibi olmak isteyen 50 kadına 152 saat süreyle “Pasta Çıraklığı”, 50 kadına 288 saat süreyle “Servis Elemanlığı” ve 50 kadına 272 saat süreyle “Aşçı Çıraklığı” eğitimi verilecek. “Pasta Çıraklığı” programına katılacak kadınlara; kuru pasta, yaş pasta, milföy fotoye hamuru, krema, sos, şurup hazırlanması, börek, pizza, ekmek yapımıyla sütlü ve meyveli tatlıların yapılması gibi beceriler kazandırılırken, “Servis Elemanlığı” programındaysa masa örtüleri ve peçeteler, kuver açma, taşıma ve boş toplama, kişisel bakım, konuk kabulü ve uğurlanması, bar yiyecekleri ve servisi, gazlı içeceklerin servisi, meyve suları, çay ve kahve hazırlamayla, servisi öğretilecek.
Son program olan “Aşçı Çıraklığı”nda da, sanitasyon, besin öğeleri ve grupları, sebze garnitürleri, fond ve çorba çeşitleri, uluslararası özel çorbalar, soslar, etlerin hazırlanması, et yemekleri, salata ve salata sosları, pilavlar, makarnalar, hamur yemekleri, krema sos ve şuruplar hakkında bilgi verilecek. Tüm bu programlarda eğitim gören kadınlar, restoranlar, konaklama işletmelerinin pastane bölümleri, pastaneler, kurum mutfakları, kafeteryalar, yemek fabrikaları, baklavacı, börekçi gibi yerlerde çalışabilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!