Mercedes-Benz Türk 50. yılını 50 yıl öncesine giderek kutladı

Güncelleme Tarihi:

Mercedes-Benz Türk 50. yılını 50 yıl öncesine giderek kutladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 14:54

Mercedes-Benz Türk 50. yılını 50 yıl öncesine giderek kutladı

Haberin Devamı

Enver ALAS/İSTANBUL,(DHA) İstanbul Davutpaşa'da 1967 yılında Otomarsan ismiyle kurulan Mercedes-Benz Türk, Türkiye'de yarım asrı geride bıraktı. Şirket, kuruluşunun 50'nci yılını İstanbul Davutpaşa'da, faaliyetlerine ilk olarak başladığı eski otobüs fabrikasında düzenlenen bir törenle kutladı.
Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Süer Sülün'ün ev sahipliğinde düzenlenen törene, Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi, Kamyon ve Otobüs Grubu Başkanı Martin Daum, geçen yıl Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Satış Grubu Başkanlığı görevine atanan Mercedes-Benz Türk'ün bir önceki ve ilk kadın Direktörler Kurulu Başkanı Britta Seeger, Daimler Otobüs Grubu ve EvoBus Başkanı Hartmut Schick'in de aralarında bulunduğu çok sayıda şirket yetkilisi ile Mercedes bayileri sahipleri ve davetliler katıldı. 

"BUGÜN GÜNDE 16 OTOBÜS İLE 58 KAMYON ÜRETİYORUZ"
Törende konuşan Süer Sülün, Mercedes-Benz Türk'ün 50 yıldır gösterdiği üstün performansı, tarihi ve geleneği ile gurur duyduklarını söyledi. Şirketin 1967'de ilk kurulduğu Davutpaşa'daki fabrikasında üretime başlatığını belirten Sülün, "Bugün içerisinde bulunduğumuz bu tesis, 17 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu, 8 bin 600 metrekaresi kapalı alandan oluşan, tek vardiyada yılda 300 adet otobüs üretim kapasitesine sahip, 1967 yılındaki ismiyle Otomarsan'ın ilk üretim tesisidir. O tarihte Otomarsan bu tesiste 293 kişi ile günde yarım otobüs üretiyordu. Bugün Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası'nda 3 bin 500 çalışanımız ile günde 16 otobüs ve Aksaray Kamyon Fabrikası'nda bin 800 çalışanımız ile günde 58 kamyon üretiyoruz" diye konuştu.  

"HER ÜÇ KAMYONDAN İKİSİNİ VE HER İKİ OTOBÜSTEN BİRİNİ MERCEDES-BENZ TÜRK OLARAK BİZ ÜRETİYORUZ"
50 yılda, pek çok ilke, yeniliğe ve rekora imza attıklarını belirten Süer Sülün, "Ülke ekonomisine üretim ve istihdam alanlarında katkı yapan İç Anadolu'daki Aksaray Kamyon Fabrikamız ve İstanbul'daki Hoşdere Otobüs Fabrikamızda ürettiğimiz otobüs ve kamyonlar, bugün dünyanın dört bir yanında 70'den fazla ülkeye ihraç ediliyor. Bugün Türkiye'de her üç kamyondan ikisini ve her iki otobüsten birini Mercedes-Benz Türk olarak biz üretiyoruz. Mercedes-Benz Türk ailesi olarak, 6 bin 300 çalışanımızla ülke ekonomisine ve geleceğine katkı yapmaktan onur duyuyoruz. Bundan sonraki nice 50 yıllarda bu büyük ailenin yetiştireceği gelecek nesillerin, yine aynı şevk ve kararlılıkla üretmeye, ülkemizin potansiyeline yatırım yapmaya devam edeceğini ve bu değerli mirası gururla ileriye taşıyacağını biliyorum" şeklinde konuştu.

MARTİN DAUM: TÜRKİYE'YE GÜVENİYORUZ
Daimler AG Yönetim Kurulu Üyesi, Kamyon ve Otobüs Grubu Başkanı Martin Daum ise törende yaptığı konuşmada Mercedes-Benz Türk'ün bugün üretim, AR-GE ve IT ağı ile Almanya'daki merkez fonksiyonları içinde çok önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaptı. Daum, "Şirket, kuruluşundan bugüne Türkiye'deki otobüs ve kamyon üretiminde sanayinin gelişmesine öncülük ederek dünyaya da örnek oldu. Bu sebeple 50 yıl boyunca Türkiye'deki üretim tesislerine yaptığımız yatırımlar arttı, hatta Türkiye organizasyonumuza ilave sorumluluklar verildi. Türkiye'ye arttırarak devam ettiğimiz yatırımlarımızın en önemli sebebi üretimdeki yüksek kalite standardı ile birlikte bağlılığı ve yüksek kalifikasyona sahip çalışanlar. Mercedes-Benz Türk'e ve Türkiye'ye güveniyoruz, yatırımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.  Konuşmaların ardından törende Mercedes-Benz Türk'ün 50'nci yılı nedeniyle düzenlenen '50. yılda 50 Startup' projesinde dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. 

50 YIL ÖNCESİ CANLANDIRILDI
Öte yandan Törenin düzenlendiği Davutpaşa'daki fabrikanın bulunduğu alan 50'nci kuruluş yıldönümü kutlamaları nedeniyle özel olarak dekore edildi. 1967'lerin Türkiyesi'nin canlandırıldığı alanda, Mercedes-Benz'in Türkiye'de ürettiği ilk otobüs modellerinden, minibüslere ve bazı klasik otomobillere yer verildi.  Ayrıca üretilen otobüsün banttan indirildiği üretim holü ise küçük bir müzeye dönüştürülürken, burada 50 yıldır aralıksız olarak devam ettiği üretim tarihinden kesitler sunan fotoğraflar ve eski fabrika binasında kullanılan ekipmanlar sergilendi. 

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!