IHA
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 11:07
KÜÇÜKÇEKMECE’DE ÇOCUKLAR YAZI ‘ELMA YEME, SU TAŞIMA, BARDAK KAYDIRMA’ GİBİ GELENEKSEL OYUNLAR OYNAYARAK GEÇİRİYOR.
Küçükçekmece’de çocuklar yazı ‘Elma Yeme, Su Taşıma, Bardak Kaydırma’ gibi geleneksel oyunlar oynayarak geçiriyor.
Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri, yaz boyunca Küçükçekmeceli çocuklara hizmet vermeye devam ediyor. Sinema saatleri, top sektirme, su taşıma, bardak kaydırma gibi yarışmalarla çocuklar eğlenceli vakit geçirirken, geleneksel çocuk oyunları bilgi evleri sayesinde tekrar hayat buluyor.
“EVDE TEK OTURMAK YERİNE, BURADA HEP BERABER OYUN OYNUYORUZ”
Geleneksel oyunların eğitici özelliklerine dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ‘’Çocuklarımız bilgisayar ve teknolojinin esiri olmamalı. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımızla, onların kurallara uyma, liderlik ve paylaşma gibi özellikleri kazanmalarını istiyoruz’’ diye konuştu.
Ebeleme, saklambaç, yılan oyunu, halkayı hedefe sokma, elma yeme gibi geleneksel oyunlar oynayan çocukların keyiflerine ise diyecek yok. Arkadaşlarıyla birlikte oyun oynayan 12 yaşındaki Dicle As, en çok bardak kaydırma oyununu sevdiğini belirterek, “Eskiden yaz mevsimi bizim için çok sıkıcıydı. Şimdi ise bilgi evine geliyoruz ve çok eğleniyoruz” dedi.
Kaan Türkmen ve Belinay Özer de arkadaşlarının sözlerini destekleyerek, “Buraya gelerek evde tek başımıza oturmaktan kurtuluyoruz. Burada çok güzel arkadaşlarımız oldu. Çok mutluyuz. Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Ayrıca Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri’nde kitap okuma ve güvenli internet saatleri de çocukların hizmetinde. Öte yandan öğrenci ve veliler için yaz boyunca planlanan takvime göre geziler de düzenleniyor.
AMAÇ GELECEK KUŞAKLARA GELENEKSEL OYUNLARI AKTARMAK
Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri’nin hayata geçirdiği, ‘Sokaklar Hayat Bulsun, Geleneksel Çocuk Oyunlarımız Yok Olmasın’ projesiyle, çocuklar sosyalleşerek, yaşıtlarıyla paylaşımda da bulunuyor. Küçükçekmece Belediyesi, kültürümüzün önemli bir parçası olan fakat günümüzde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını çocuklarımıza yeniden öğreterek gelecek kuşaklara aktarılmasını ve başka kültürlerce tanınması amaçlanıyor.