Koç, Boğaziçi'nden şampiyonluğu aldı

Güncelleme Tarihi:

Koç, Boğaziçinden şampiyonluğu aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 18:34

Koç, Boğaziçi'nden şampiyonluğu aldı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) - KOÇ Rams, Amerikan futbolunda 3 yıldır üst üste şampiyon olan Boğaziçi Sultans'ı 21-14 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

İTÜ Maslak Stadı'nda yapılan Korumalı Futbol Pro Lig final maçında Boğaziçi Sultans ve Koç Üniversitesi takımları karşılaştı. Maça hızlı başlayan Koç Üniversitesi, ilk çeyreği 7-0 önde geçti. Mücadelenin ikinci çeyreğinde iki takım da skor üretemedi ve ilk yarıyı Koç Üniversitesi 7-0 önde tamamladı.İkinci yarıya iyi başlayan Boğaziçi Sultans, skoru 14-7'ye getirdi ve üçüncü çeyrek bu skorla bitti. Büyük çekişmeye sahne olan son çeyrekte rakibine 21-14 üstünlük sağlayan Koç Üniversitesi, şampiyonluğa ulaştı.

Maçın ardından düzenlenen törende şampiyon Koç Rams, kupasını Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü'den aldı.

Törende açıklamada bulunan Şahin Kömürcü, iki ekibin de iyi bir oyun sergilediğini belirterek, "Son iki yıldır bu takımlarımız final oynuyordu. İki kulübü de tebrik ediyorum. Maç çok güzel bir atmosferde gerçekleşti. Keyifli bir maç oldu" diye konuştu.

Şampiyonluğu coşkuyla kutlayan Koç Rams, Final Four Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne yeniden direkt katılarak Türkiye'yi temsil edecek.

Koç Rams, geçen ay da İsveç'in Carlstad kentinde gerçekleşen IFAF Şampiyonlar Ligi'nde İsveç şampiyonu Carlstad Crusaders'ı 6-0 yenme başarısını göstermişti. Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan ve maçın favorisi Carlstad Crusaders, kendi seyircisi önünde tarihinde ilk defa maçta sayı bulamadan ayrılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!