KESK Üyesi 56 memurun terör örgütü üyeliğinden yargılandığı dava...

Güncelleme Tarihi:

KESK Üyesi 56 memurun terör örgütü üyeliğinden yargılandığı dava...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 14:10

KESK Üyesi 56 memurun terör örgütü üyeliğinden yargılandığı dava...

Haberin Devamı

 

 

 Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA) KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi öğretmen, hemşire ve belediye çalışanı 56 kişinin terör örgütü DHKP-C üye ve yöneticisi oldukları iddiasıyla yargılandıkları davaya devam edildi.
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9'uncu celsesi görülen duruşmaya, 30 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Ersin Özaslan, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasıyla kendilerine devredilen yargılamanın devam ettirilmesine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan itiraza cevap geldiğini belirtti. Başkan Özaslan, Anayasa Mahkemesi'nce verilen 7 Nisan 2016 tarihli kararda, "6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakamesi Kanunu ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na eklenen geçici 14. maddenin 4. maddesinde yer alan '...bulundukları aşamadan itibaren kovuşturmaya devam edilmek üzere...' ibaresinin Anayasa'ya aykırı olmadığına ve itirazın reddine oybirliğiyle karar verildiğini" ifade etti.

"BERAAT KARARI VERİLEREK BİTİRİLSİN"
Duruşmada söz alan avukat Zeycan Balcı tüm sanıklar hakkında beraat talep ettiğini belirterek "Defalarca beraat talebinde bulunduk, mahkemenizce reddedildi. Ama bugünkü durum daha farklıdır. 15 Temmuz günü bir darbe teşebbüsü oldu ve 3 binin üzerinde yargı mensubu açığa alındı. Birçok yargı mensubu FETÖ yapılanmasının içerisinde olduğu gerekçesiyle açığa alındı. Müvekkillerimiz 4 yıl süreyle dinlemiş ve hiçbir delile ulaşılamamıştır. Aynı Balyoz davasında olduğu gibi bizim davamızda da sahte deliller yaratılmıştır. Somut hiçbir delile dayanmayan bu davada derhal beraat kararı verilerek bitirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, savunması alınmayan sanıkların ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANEMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 900 sayfalık iddianamede DHKP/C üyesi oldukları iddia edilen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi 15'i öğretmen 56 sanık hakkında "Terör örgütü üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" gerekçesi ile 7,5 yıl ile 85 yıl arasında değişen hapis cezası talep ediliyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!