Karikatürist Memecan: ”Öğrenciyken Kekemeydim, Kendimi Çizerek İfade Etmiştim”

Güncelleme Tarihi:

Karikatürist Memecan: ”Öğrenciyken Kekemeydim, Kendimi Çizerek İfade Etmiştim”
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 11:59

BAĞCILAR BELEDİYESİ ENGELLİLER SARAYI’NDA DÜZENLENEN KURSA KATILAN SALİH MEMECAN, KURSİYERLERE UYGULAMALI OLARAK ÇİZERLİĞİN İNCELİKLERİNİ ANLATTI.

Bağcılar Belediyesi’nin hizmete sunduğu Türkiye’nin Yeni Çizerleri-Çizer Atölyesi kursunda ders veren ünlü karikatürist Salih Memecan, “Üniversitede öğrenciyken kekemelik sorunu yaşadığım için kendimi çizerek ifade etmiştim” dedi.
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlenen kursa katılan Salih Memecan, kursiyerlere uygulamalı olarak çizerliğin inceliklerini anlattı. Memecan, en ünlü karikatür kahramanlarından olan ‘’Zeytin ile Limon’’ ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da karikatürlerini nasıl çizdiğini gösterdi. Engelli ve engelli yakını 26 kursiyer, beyaz tahtada karikatür çizimini uygulamalı olarak anlatan Memecan’ı büyük bir dikkatle dinledi. Ders sırasında kursiyerlerle sohbet eden Memecan, ilginç hatıralarını da paylaştı. ABD’de üniversite eğitimi gördüğü sırada kekemelik sorunu yaşadığını anlatan Memecan, konuşmakta zorlandığı için kendisini çizerek ifade ettiğini söyledi. Amerika ile ilgili bir ödev hazırlaması istenince çizerek yaptığı sunumun büyük ilgi gördüğünü kaydeden Memecan, “Kekemelik zaafımı potansiyele çevirdim. Zamanla kekemelikten kurtuldum.” dedi. Kursiyerlerle tecrübelerini de paylaşan Memecan, çizim tekniklerini ayrıntısıyla anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!