İhracatçılardan darbe girişimine karşı ortak bildiri

Güncelleme Tarihi:

İhracatçılardan darbe girişimine karşı ortak bildiri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 17:53

İhracatçılardan darbe girişimine karşı ortak bildiri

Haberin Devamı

Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, (DHA)- TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi (TİM) ve 65 bin ihracatçının bağlı olduğu ihracatçı birlikleri, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimine karşı ortak bildiri yayınladı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, darbe girişimini lanetleyen ihracatçılar, belirledikleri 7 maddelik yol haritasını da paylaştı.

"İŞ DÜNYASI İLERİYE BAKARAK YOLUNA SAĞLAM ADIMLARLA DEVAM EDECEKTİR"

Hazırlanan ortak bildiriyi TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi okudu. Her şeye kaldığı yerden ama daha fazla gayretle devam ettiklerini söyleyen Büyükekşi, "Milletimizin sağladığı birlik ve beraberlik kendisini ekonomide de, ihracatta da gösterecektir. İş dünyası ileriye bakarak yoluna sağlam adımlarla devam edecektir. İhracatçılarımız yurtdışındaki alıcılarına siparişlerini hiçbir şey olmamış gibi zamanında teslim edecektir. Geçen haftaya göre ihracatımız ilk 3 günde %33 artış göstermiştir. Önümüzdeki dönemde yine en önemli ticaret partnerimiz olan AB ile ikili siyasi ve ticari ilişkilerimizin aynı şekilde devam edecektir" dedi.

OHAL KARARINA DESTEK

3 ay Olağan Üstü Hal ilanı kararıyla ilgili de konuşan Büyükekşi, "Bu karar, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde istikrarın ve güvenliğin hızlı bir şekilde yeniden tesis edilmesi adına alınmıştır. Benzer bir karar 8 aydır Fransa'da uygulanmıştır, 6 ay da uzatılmıştır" ifadesini kullandı.

Mehmet Büyükekşi, ayrıca ekonominin dinamiklerinde normal işleyişi bozacak herhangi bir değişim yaşanmayacağına olan inançlarının tam olduğunu belirtti.

7 MADDE...

İhracatçıların yol haritası, maddeler halinde şu şekilde sıralandı:

"1. 16 Temmuz'da Panama ve Guatemala'ya ticaret heyetimizi gönderilmiştir. Yakın zamanda açmayı planladığımız Türk Ticaret Merkezleri ile ilgili çalışmalara ara vermeden devam edilecektir.

2. Dün İhracatçı Birliklerimiz aracılığıyla 65 bin ihracatçımıza örnek bir mektup gönderilmiştir. İhracatçılarımız bu mektupları yurtdışındaki alıcılarına iletmeye başlamıştır. Bu mektupta, Türkiye ekonomisinin tüm kurumlarıyla her zamanki gibi hatta daha etkili bir şekilde çalışmaya devam ettiği, ekonomimizde hiçbir şeyin 14 Temmuz'dan farklı olmadığı vurgulanmıştır.

3. Türkiye'deki tüm yabancı misyon şeflerine de durumu anlatan bir mektup hazırlanmıştır. Ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu vurgulayan bu mektuplar, bu hafta içinde herkese ulaştırılacaktır.

4. Duruşumuzu dünyadaki iş çevrelerine duyurabilmek için yurtdışındaki muhatap STK'lara da aynı şekilde bir mektup hazırlanmıştır.

5. Tüm dünyaya ulaşan yabancı yazılı ve görsel medya kuruluşlarına da yine bu hafta içerisinde birer mektup bugün gönderilmiştir.

6. TİM'in yabancı yayını olarak 6 yıldır her ay yayınlanarak yüzbinlerce kişiye ulaşan Turkish Perspective dergisi, özel bir sayı yayınlayarak sesimizi tüm dünyaya duyuracaktır.

7. Yakın zamanda ülkemizdeki bütün Büyükelçileri davet edeceğimiz bir organizasyonun hazırlıklarına da başlanmıştır."

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!