Houston Belediye Başkanı’ndan İBB Başkanı Topbaş’a ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Houston Belediye Başkanı’ndan İBB Başkanı Topbaş’a ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2017 15:15

Houston Belediye Başkanı’ndan İBB Başkanı Topbaş’a ziyaret

Haberin Devamı

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, (DHA)  İSTANBUL'un Kardeş Şehri ABD’nin Houston şehrinin Belediye Başkanı Sylvester Turner, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ı makamında ziyaret etti. Belediye Sarayı’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Başkan Kadir Topbaş, Dünya Petrol Zirvesi için İstanbul’a gelen Houston Belediye Başkanı Sylvester Turner’ın kendisine nezaket ziyaretinde bulunduğunu belirterek, İstanbul’un 1988’de Houston ile Kardeş Şehir olduğunu hatırlattı.

“HOUSTON’DA DA HASSASİYET GÖSTERMELERİNİ TAVSİYE ETTİK”

İstanbul’un ABD’deki tek kardeş belediyesi olan Houston’un 20120 yılında Dünya Petrol Zirvesi’ne ev sahipliği yapacağını dile getiren Kadir Topbaş, “Geçen yıl Houston ziyaret programımıza  15 Temmuz Darbe girişimi nedeniyle gidemedim. Kendileri Teksas’ın en önemli şehri Houston’da başarılı bir belediye başkanı. İlişkilerimizi yerel diplomasinin gelişmesi açısından önemsiyoruz. Bu halklarımızın geleceği adına yaptığımız önemli çalışmalar” diye konuştu. Turner’ın ziyaretinin 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıldönümüne denk geldiği için kendisine hain kalkışma ile ilgili bilgi verdiğini aktaran Topbaş, “Kendilerini FETÖ terör örgütü konusunda bilgilendirdim. Buna Houston’da da hassasiyet göstermelerini tavsiye ettik. Çünkü biz yerel yönetimler olarak birbirimizi haberdar etmek zorundayız” dedi.

“İLİŞKİLERİMİZİN DAHA FAZLA GELİŞMESİNİ TEMENNİSİNDE BULUNUYORUM”

Huston Belediye Başkanı Sylvester Turner da 15 Temmuz’a atıfta bulunarak, “İstanbul ve Türkiye halkına en iyi dileklerimi sunmak istiyorum. İlişkilerimizin daha fazla gelişmesini temennisinde bulunuyorum” dedi. Turner, “2020'de yapılacak bir daha ki Dünya Petrol Kongresine ev sahibi olarak, burada bulunmakla çok şey öğrendik” dedi.

 Topbaş, ziyaretin sonunda Sylvester Turner’a Saraçhane Belediye Sarayı’nda 15 Temmuz’da yaşananları gösteren panoyu ve Belediye Sarayı’nın girişindeki 15 Temmuz şehitlerinin yer aldığı panoyu göstererek bilgi verdi.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!