Hollanda konsolosluğu önünde hareketli dakikalar

Güncelleme Tarihi:

Hollanda konsolosluğu önünde hareketli dakikalar
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2017 14:18

Hollanda konsolosluğu önünde hareketli dakikalar

Haberin Devamı

  

 

 

Hasan YILDIRIM / Hakime TORUN/İSTANBUL, (DHA) HOLLANDA Konsolosluğun çatısındaki göndere Türk Bayrağı çekildi. Yaklaşık 15 dakika sonra gönderdeki Türk Bayrağı'nın yerine yeniden Hollanda bayrağı çekildi.
Beyoğlu'ndaki Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önündeki güvenlik önlemleri dün geceden bu yana arttırılarak sürdü. Çevik Kuvvet ekipleri, Özel Harekat polislerinin yanısıra 2 TOMA aracı da konsolosluk önünde konuşlandırıldı. Konsolosluk önüne bariyerler konuldu.

20 KİŞİLİK PROTESTOCU GRUP TÜRK BAYRAKLARIYLA BEKLİYOR

20 kişilik protestocu grup, Hollanda Başkonsolosluğu önünde ellerinde Türk Bayraklarıyla bekleyişini sürdürüyor. Protestocular sık sık "Kahrolsun Hollanda, Faşist Hollanda" şeklinde slogan atıyor.

KONSOLOSLUK ÇATISINDAKİ GÖNDERE TÜRK BAYRAĞI

Hollanda Başkonsolosluğu çatısındaki gönderde dalgalanan Hollanda Bayrağının yerine saat 10.50 sıralarında Türk Bayrağının çekildiği görüldü. Türk bayrağının gönderde dalgalandığı anda kimliği açıklanmayan 25-30 yaşlarında bir kişi kendini habercilere gösterip ellerini kaldırdı, tekbir getirdi daha sonra da gözden kayboldu. Bu arada Konsolosluğun bitişiğindeki kitabevinin penceresine de Türk Bayrağı asıldı.

"KONSOLOSLUĞUN İNİSİYATİFİYLE ÇEKİLDİ"

Yetkililer Türk Bayrağının Hollanda konsolosluk görevlilerinin inisiyatifiyle çekildiğini bildirdi.

(FOTOĞRAF)
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!