Gazeteci Mustafa Cambaz’ın fotoğrafı TGC Basın Müzesi’ne konulacak

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 10:23

Gazeteci Mustafa Cambaz’ın fotoğrafı TGC Basın Müzesi’ne konulacak

Haberin Devamı


İSTANBUL,(DHA)  15 Temmuz’da parlamenter demokrasiye yönelik darbe girişiminin yaşandığı gecede Çengelköy’de darbecilerin kurşunlarıyla şehit düşen Yeni Şafak gazetesi muhabiri Mustafa Cambaz’ın adı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin “Öldürülen Gazeteciler” listesine eklenecek. Mustafa Cambaz’ın fotoğrafı Çemberlitaş’taki TGC Basın Müzesi’nde bulunan Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne 66. gazeteci olarak konulacak.
ÖLDÜRÜLEN 66. GAZETECİ
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Mustafa Cambaz’ın oğlu Alpaslan Cambaz’a gönderdiği mektupta şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu 26 Eylül 2016 Pazartesi günü yaptığı yönetim kurulu toplantısında babanızın Basın Müzesi’ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne fotoğrafının asılmasına oy birliği ile karar vermiştir. Halen Öldürülen Gazeteciler Galerisi’nde çeşitli dönemlerde şehit edilen 65 gazetecinin fotoğraf ve isimleri bulunuyor. Fotoğrafın Basın Müzesi Galerisi’ne konulacağı günün tarihi daha sonra tarafınıza bildirilecek, törene davet yazınız da gönderilecektir. Size ve ailenize tekrar başsağlığı diler, durumu bilginize sunarım.”
MUSTAFA CAMBAZ KİMDİR?
Aslen Batı Trakya Türklerinden olup, Gümilcine’de (Yunanistan) Menetler Köyü’nde, 1963 yılında doğdu. İlkokulu Gümülcine’de okudu. Ailesi bütün Batı Trakya’daki bütün Türkler gibi, çiftçi bir ailenin evladı. 1977 yılında eğitimini sürdürmek için İstanbul’a geldi. Batı Trakya Türklerinin efsanevi liderlerinden Dr. Sadık Ahmet Beyin fikirlerinden etkilenerek ve Onun teşvikleri ile üniversite tahsilinde gazetecilik okumak ve geri dönerek Türklerin Batı Trakya’da ve Yunanistan’daki hak ve hukuklarını savunabilmek ideali ile İstanbul’a geldi. Önce Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi’ne kaydını yaptırdı. Ancak bir müddet sonra, ideallerini gerçekleştirebilmek için, 5inci sınıfından sonra ayrılarak İhsan Mermerci Lisesi’ne geçerek, son iki yılı normal lisede okudu. Üniversite sınavlarında tek tercih olarak yazdığı, İstanbul Üniversitesi İstanbul Basın Yayın Yüksek Okulu Gazetecilik ve Halkla ilişkiler Bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında evlendiği için, iş hayatına atılmak zorunda kaldı. Serbest meslek yaptı. Ancak yıllar sonra, hayalindeki ideal olan gazetecilik mesleğine başladı. Çeşitli dergilerde haber dosyaları hazırladı. Gazetelerde muhabirlik ve idarecilik yaptı. Selçuklu ve Osmanlı mimarisi üzerine fotoğraf belgeleme çalışmalarını sürdüren Cambaz’ın, “Türkiye Ulu Camileri’ adlı bir kitabı yayınlandı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!