Güncelleme Tarihi:
Hayati KILIÇ/İSTANBUL, (DHA) FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin "örgüt üyeliği" suçundan yargılandıkları davadan tahliye edildikten sonra "darbeye teşebbüs" soruşturması nedeniyle tekrar tutuklanan aralarında Atilla Taş'ın da bulunduğu 12'si tutuklu 13 sanığın yargılandığı dava sanıkların savunmasıyla devam ediyor.
İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Atilla Taş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız katıldı. Tutuksuz yargılanan sanık Ali Akkuş duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya sanıkların yakınları izleyici olarak katıldı.
Kimlik tespiti sırasında, sanıklardan Atilla Taş ev adresinin değiştiğini belirterek, salonda bulunan eşinden yeni adresini yazdırmasını istedi. Bu sırada Atilla Taş mahkeme başkanına "Efendim yerimiz yurdumuz belli olsun. Tahliye açısından" dedi. Taş'ın sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.
"BABAMI DİNLEMEDİM GAZETECİ OLDUM"
Duruşmada ilk olarak sanıklardan Cihan Acar savunma yaptı. Acar savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek "Ortada suçlama var ama suç yok. Bu suçlamaya uyan bir suçlu yok. Size terörist olmadığımı ıspatlamaya çalışıyorum. 28 yaşında genç bir gazeteciyim. Nikah masasına oturmam gerekirken, sanık sandalyesine oturdum. Tamamen gazetecilik yaptım. Özellikle üyelik davasından yargılandığım davada tahliye olduğuma sevinirken cezaevinden çıkmadan tekrar gözaltına alınmam süreci benden çok ailemi yıprattı. Beni almaya gelen ailem yıkıldı. O gece yargılanan ben değildim ailemdi. Bunları ajitasyon olsun diye anlatmıyorum. Tahliye kararı, dosyadaki delillere göre mi yoksa toplumdaki infale göre mi veriliyor. Hayatı boyunca herhangi bir illegal örgüte üye olmadım. Bırakın örgütün sözde abi, imam dedileri bir kişinin söylediklerini dikkate almam mümkün değildir. Hayatım boyunca sadece ve sadece ailemi dikkate almış onları dinlemişimdir.Babam gazetecilik tehlikeli devlet memuru ol demişti. Ama ben babamı ve ailemi dinlemedim. Bu mesleği sevdiğim için seçtim" dedi.
"CEMAAT YAZILARIMDAN SONRA İŞTEN ÇIKARILDIM"
Tutuklu sanık Abdullah Kılıç da, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'yü hem darbe girişimi günü hem bugün tekrar lanetliyorum. Bu örgüte ilişkin yazılar kaleme aldım. "Cemaat" ve "fuat avni" ile ilgili yazılarından sonra ilk önce haftalık yazı sayısını düşürdüler. Daha sonra da işten çıkarıldım. Bank Asya'yadaki hesabıma 2014 yılında iki kez para yatırdım. İkisi de kızımın okuduğu kolejin taksitine aittir. Şayet örgütsel bir tavrım olsaydı. Diğer bankada yer alan hesabımdaki 180 bin TL'yi Bank Asya'ya yatırırdım. Örgütün yöneticisi biriyle görüşmüş, oda biriyle görüşmüş. En son görüşülen kişi ile de ben görüşmüşüm. Böyle bir suçlama mantıksız. 25 yıllık gazeteciyim her meşrepten insan ile meslek gereği görüşüyorum. Ayrıca benim telefon görüşmelerim 2006 yılından itibaren başlatılmış. 2013'den beri değil. Burada ya bir hata ya da bana karşı bir kasıt olduğu kesin" dedi.
"DARBE GECESİ SABAHA KADAR TWEET ATTIM"
Sanık Abdullah Kılıç, darbe girişimi gecesi saat 23.00'den itibaren sabah 7.00'ye kadar 30'u aşkın tweet attığını ve darbeye karşı geldiğini belirterek "Şayet darbeci olsam sabaha kadar bekler pozisyon alırdım. Ama daha ilk saatlerinde darbeyi lanetlemeye başladım. Meslek hayatım boyunca sınav hırsızlığına ilişkin sayısız haber yaptım. 2013'den itibaren paralel yapı ile ilgili yazılar yazdım. Cemaat denilen olgunun askeri, polisi, hakimi ve savcısı olmaz yazdım. Kimileri darbe girişimi sırasında beklerken ben ufacık bir tereddüdüm bile olmadan dışarı çıktım. Ancak ne garip ki evde bekleyenler dışarda ben tutukluyum" dedi.
Duruşma sanıkların savunmasının alınmasıyla devam ediyor.