"FETÖ, İngiliz kültürüne yatırım yapıyor"

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2018 17:28

"FETÖ, İngiliz kültürüne yatırım yapıyor"

Haberin Devamı

Ümit TÜRK/İSTANBUL,(DHA)-FETULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) çalışma evlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, örgütün yurtdışında açtığı okulların Türk kültürünü yaymanın aksine İngiliz kültürüne yatırım yaptığı vurgulandı. İddianamede, "Bu okulların açılabilmesi için İngiltere'nin izni gerekmektedir ve patenti de İngiltere'ye aittir. Öğretmen kadrosunun bir kısmı İngilizce konuşan ülkelerden seçilmektedir. Bu okullarda İngiliz ajanlarda eğitim vermekte olup, Türkçe eğitim yoktur. Öğrencilerden yalnızca yine örgüt tarafından düzenlenen Olimpiyatlara katılanlara bir iki şarkı türkü ve İstiklal Marşı ezberletilmektedir" denildi. 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede örgütün çalışma evlerinde kalan ve bu evlerden sorumlu örgüt mensuplarının da bulunduğu aralarında meslekten ihraç edilen MİT mensupları ile Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının da bulunduğu 24'ü tutuklu 5 firari 30 şüpheli yer aldı.  

ÖRGÜTÜN EVLERİNDEN MİT'E ELEMAN GÖNDERİLDİ
İddianamede, örgütün çalışma evlerinde yetiştirilen ve daha sonra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) gibi devletin önemli birimlerine sızdırılan örgüt üyeleri hakkında önemli bilgilere yer verildi. Örgüt evlerinde kalan örgüt mensuplarının çalınan sorularla girdikleri sınavlarda başarı elde ederek devlet içerisine yerleştirildikleri anlatıldı. İddianamede, "Söz konusu örgüt-çalışma evinde başta Sinan A.ve F.K. olmak üzere örgütün MİT'e sızdırmak için hazırladığı Hasan Hüseyin, Fahrettin, Tarık, Enes (kod) isimli örgüt mensuplarıyla birlikte kalan şüpheli Şahin İ., burada aylarca örgüt içi eğitim ve sınava hazırlık süreci geçirmiş, daha sonra örgüt tarafından Ankara'ya yönlendirilmiş, burada MİT sınavına girerek örgütün de yardımıyla başarı sağlayarak kurum personeli olmuştur" ifadelerine yer verildi. 

YURTDIŞI OKULLARINDA TÜRK KÜLTÜRÜ YERİNE İNGİLİZ KÜLTÜRÜNE YATIRIM YAPILDI
İddianamede, örgütün çalışma evlerinin haricinde örgütün yurtdışındaki okullarından da bahsedildi. İddianamede, söz konusu yurtdışındaki okulların bilinenin aksine Türk kültürünü yaymadıkları, aksine İngiliz kültürüne yatırım yaptıkları vurgulandı. Buna ilişkin şu ifadelere yer verildi; "Mesela, "İnternational School" bir İngiliz okuludur. Örgüt yurt dışında "İnternational School" ismiyle okullar açmaktadır. Bu okulların açılabilmesi için İngiltere'nin izni gerekmektedir ve patenti de İngiltere'ye aittir. Öğretmen kadrosunun bir kısmı İngilizce konuşan ülkelerden seçilmektedir. Bu okullarda İngiliz ajanlar da eğitim vermekte olup, Türkçe eğitim yoktur. Öğrencilerden yalnızca yine örgüt tarafından düzenlenen Olimpiyatlara katılanlara bir iki şarkı türkü ve İstiklal Marşı ezberletilmektedir. Türkçe ve Türk kültürü adına bu okullarda öğrenim gören öğrenciler hiçbir şey bilmemektedirler. Türk kültürü ve diline değil, İngiliz Kültürü ve diline yatırım yapıldığı anlaşılmaktadır..."

İNGİLİZCE DİLİNE KATKI SAĞLADIĞI İÇİN FETÖ'YE ÖDÜLLER VERİLDİ
Yurtdışındaki okulların örgüt elebaşısı Gülen'in 1992 yılında ABD gezisinden sonra açılmaya başlandığı hatırlatılan iddianamede, bu okullarda dini eğitim verilmediği, bu okulların eğitim dilinin ise İngilizce olduğu belirtildi. Bu okulların İngiliz dili ve kültürüne sağladığı katkı nedeniyle de bazı devletler tarafından ödüller verildiği anlatıldı. 

ÖĞRETMEN GÖRÜNÜMLÜ AJANLAR...
Bu okullarda görevli diplomatik pasaportu bulunan öğretmenlerin ise İngilizce öğretmeni görünümlü, CIA ajanları olduğu kaydedildi. İngilizce dil öğretmeni olarak gösterilen gizli servis çalışanlarının faaliyetlerini bu okullar üzerinden sorunsuz şekilde devam ettirildiğinin ise bilindiği kaydedildi. 

62 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ
İddianamede, 30 şüphelinin "Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, örgüte üye olma ve kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık" suçlarından ayrı ayrı 7,5 yıldan 62 yıla kadar değişen oranda hapis cezasına çarptırılmaları istendi. 

KOSAVA'DAN GETİRİLEN 6 ŞÜPHELİ SAVCILIK SORGUSUNDA...
Öte yandan, Kosava'da MİT'in operasyonuyla getirilen FETÖ'nün yurtdışı okullarında görevli 6 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Şüphelilerin savcılık sorgusu devam ediyor.  
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!