“Farkında Ol, Değişimi Fark ET” Projesi Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

“Farkında Ol, Değişimi Fark ET” Projesi Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 16:30

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından “Bağımlılıkla Mücadele” için açılan destek programında “Fakında Ol, Değişimi Fark Et” projesi düzenlenen tanıtım toplantısı ile faaliyete geçti.
İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından Bağımlılıkla Mücadele için açılan destek programında, İstanbul Valiliği, Güngören Kaymakamlığı, Güngören Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD) tarafından hazırlanan “Farkında Ol, Değişimi Fark Et” proje açılış ve tanıtım programı ile başlatıldı.
Farkında Ol, Değişimi Fark Et proje tanıtım toplantısı için; Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, İlçe Emniyet Müdürü Murat Bingöl, MESİAD Başkanı Yusuf Gecü, İlçe Müftüsü Yunus Bıçakcı, Belediye Başkan Yardımcısı Derviş Kahraman ve birçok davetli Güngören Hurry İnn Otel’de bir araya geldi.
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ve desteklenen proje, deneyimli uzman klinik psikologların görev yapacağı bir merkez oluşturularak bağımlılık risk grubundaki ergenlerde risk faktörlerini azaltmak, öğrencilerde ve ailelerinde davranış ve tutum değişikliği oluşturabilmek hedeflenmektedir. Madde ve davranış bağımlılıklarının önlenmesine yönelik oluşturulacak merkezimizdeki faaliyetlerle sosyal bütünleşme ve toplum sağlığı alanında iyileşmeye katkı sağlanması amaçlanmaktadır.
Pilot olarak belirlenen ortaokul ve liselerden seçilen öğrenci ve bu öğrencilerin aileleri ile okullarda görev yapan idareci ve öğretmenleri hedef kitleyi oluşturmaktadır.
Proje kapsamında ön görülen amaçlar ise şu şekilde; Eğitim gören ergenlere ve ailelerine yönelik bir merkez oluşturmak, Proje ortakları ve proje kapsamında çalışacak olan uzmanı klinik psikologlar yönetiminde bütüncül yaklaşımla psiko-eğitim desteği sağlamak, Psiko-eğitim programı, sanat, spor ve bilim etkinliklerini içeren bir önleme modeli geliştirmek, Önleme modeli ile öğrenci ve ailelerine yönelik koruyucu bir çevre oluşturarak riskleri azaltmak, geliştirilen önleme modelinin etkinliğini ölçmek, Proje kapsamında yapılan faaliyetlerin bilimsel makale bildiri, sinevizyon, poster sunu, broşür ve kitapla yaygınlaştırılmasını sağlamak.
Proje etkinliğini ölçülmesi sonucunda ortaya çıkan bilimsel makale ve bildirilerin sunulacağı, alan uzmanları, akademisyenler ve yerel yöneticilerin katılacağı çalıştay organizasyonunun düzenlenmesi, ve öğrencilerin proje kapsamındaki faaliyetlerinin sergileneceği şenlik organizasyonunun düzenlenmesi hedeflenmektedir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!