Esenler’de Kutlu Doğum Heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Esenler’de Kutlu Doğum Heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2015 15:00

ESENLERLİ ÖĞRENCİLERİN HEM SOSYAL, HEM DE ZİHİNSEL GELİŞİMLERİNE KATKIDA BULUNMAK AMACIYLA KURULAN ESENLER GENÇLİK VE BİLGİ EVLERİ'NDEN CAHİT ZARİFOĞLU ESGEV, DR. KADİR TOPBAŞ KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ'NDE KUTLU DOĞUM PROGRAMI DÜZENLEDİ.

Esenler Belediyesi Cahit Zarifoğlu Gençlik ve Bilgi Evi’nin düzenlediği Kutlu Doğum programında konuşan Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi, "Gönül havuzumuz efendimizin aşkıyla, O’nun muhabbeti ile dolsun" dedi.
Esenlerli öğrencilerin hem sosyal, hem de zihinsel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Esenler Gençlik ve Bilgi Evleri’nden Cahit Zarifoğlu ESGEV, Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kutlu Doğum programı düzenledi. Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu’nun da katıldığı programa veliler yoğun ilgi gösterdi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Cahit Zarifoğlu ESGEV’i tanıtan sinevizyon gösterimiyle devam etti.
"HAYATA HİKMETLE BAKAN NESİL"
Programda bir konuşma yapan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, Peygamberimiz Hz. Muhammed’i (S.A.V) anma adına programa gelenlere teşekkür ederek, "Esenler Belediyesi mevcut yapısı içerisinde, İstanbul’daki diğer belediyelerden farklı olarak yeni nesli, Anadolu’yu mayalayan büyük üstatların yolunda yetiştirme adına çalışmalarına devam ediyor. Özellikle çocuklarımız okulla tanışıp, çevreyle buluşup, değerlerini kaybetmemesin istiyoruz. Çocuklarımız anneye ve babaya saygıyı bilsin istiyoruz. Vatanını, milletini ve değerlerini koruyarak yetişsin istiyoruz. Bunun için de 7 bilgi evi ve 1 gençlik merkezimizde yaklaşık 4 bin ortaöğretim öğrencimize hizmet veriyoruz. Bilgiyle beraber hikmeti yakalasın, hayata hikmetle bakan bir nesil yetişsin istiyoruz" dedi.
"GÖNÜL HAVUZUMUZ O’NUNLA DOLSUN"
Bolat’ın ardından kısa bir sohbet veren Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi, Peygamber Efendimizin ahlakını ve erdemini düşmanlarının bile kabul ettiğini söyleyerek, "Muhammed-ül Emin’dir O. Gözümüzün ibretle bakışı, dilimizin hikmetle konuşması, kulağımızın hak sözleri duyması sayesinde gönül havuzumuza nur akar. Gönül havuzumuz efendimizin aşkıyla, O’nun muhabbeti ile dolsun" dedi. Dinç, Peygamber Efendimizi anlatan şairlerin şiirlerinden de bölümler okudu.
Konuşmalarından ardından program, Cahit Zarifoğlu ESGEV öğrencilerinin Hz. Peygamber’i anlatan şiir ve ilahiler okumasıyla sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!