Dünya Sanat Günü’nde Sanat, Sokağa İndi

Güncelleme Tarihi:

Dünya Sanat Günü’nde Sanat, Sokağa İndi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2015 15:49

Dünya Sanat Günü kutlamaları çerçevesinde Şişli Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte Şişli sokakları renkli görüntülere sahne oldu. Sanatın halkla buluştuğu günde, pandomim sanatçıları ve cansız mankenlerin gösterileri yerli ve yabancı vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Şişli Belediyesi, UNESCO AIA ve UPSD işbirliği ile ünlü İtalyan sanatçı Leonardo Da Vinci’nin doğum günü olan 15 Nisan “Dünya Sanat Günü” nü bir dizi etkinlik ile kutlandı. Abdi İpekçi Caddesi’nde kurulan stantlar ve sahne sayesinde sanat sokağa çıktı. Güneşli ve güzel havayı fırsat bilen yerli yabancı birçok vatandaş pandomim, flamenko dans gösterisini ve cansız mankenleri ilgi ile takip etti. Bir pantomim sanatçısının İHA mikrofonu ile muhabirlik yapmaya çalışması ise renkli görüntüler oluştururken, kurulan stantlarda ebru sanatı ve kitap satışları da gerçekleştirildi.
“SANAT SOKAĞA VE HALKA İNDİ”
Dünya Sanat Günü’nün kavramının Türkiye’den çıktığını ifade eden il UNESCO AIAP UPSD Başkanı Bedri Baykam, “4 yıl önce Meksika’da dünya sanat dernekleri uluslararası genel kurulunda Türkiye adına bir önerge verdik. Leonardo Da Vinci’nin doğum günü 15 Nisan Dünya Sanat Günü olsun dedik. Dünyada birçok ülkede aynı anda kutlanıyor. Gördüğünü gibi bu cıvıl cıvıl bahar günü insanlar sokakta sanat kitaplarıyla haşır neşir oluyorlar sokakta. Gördüğünü gibi boyama ve sanat malzemeleri alabiliyorlar çocuklarına. Sanat halka, sokağa inmiş oluyor. Hem Türkiye hem de yabancı sanatçıların işlerini taşıyan en güzel yayınlar ile kitaplar ile birlikte oluyor, gerçekten keyifli bir gün” dedi.
“FARKLI İMAJ VE DEĞER SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Şişli Belediye Başkanlığı’nın uluslararası Dünya Sanat Günü kapsamında gerçekleştirilen organizasyona destek verdiğini dile getiren Şişli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Hacı Kuru, “Bu 4’üncü etkinlik. Bu etkinlikler bugün Şişli’de olduğu gibi diğer ilçelerde de devam edecek. Sanat ve sanatçı ruhu anlamında Şişli Belediye Başkanlığı farklı imaj, farklı anlayış, farklı değer olarak halkımıza sunmasında sonuna kadar sayın başkanımızın desteği ile devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!