Cumartesi Anneleri 589'uncu kez bir arada

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi Anneleri 589uncu kez bir arada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2016 13:27

Cumartesi Anneleri 589'uncu kez bir arada

Haberin Devamı

Murat DELİKLİTAŞ-Özgür EREN/İSTANBUL,(DHA) Kayıp yakınlarının oluşturduğu Cumartesi Anneleri, her cumartesi gerçekleştirdikleri oturma eylemlerinin 589’uncusunu Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirdi. Cumartesi Anneleri, 27 Mayıs’tan bu yana haber alınamayan Hürşit Külter ‘in akıbetini sordu.

Çevrede güvenlik önlemi alan polis, Galatasaray Meydanı’nda saat 12.00’da başlayan eylem öncesi, eyleme katılanların üzerini ve çantalarını aradı. Ellerinde gözaltında kaybolan yakınlarının fotoğraflarını taşıyan grup üyeleri, 44 gündür haber alınamayan Hurşit Külter’in nerede olduğunu sordular.
Grup adına basın açıklaması yapan Evrim Baykondu, ulusal ve uluslar arası hukukun gereği olarak devletin, bireyin maddi ve manevi varlığını her türlü tehlikeden, tehditten ve şiddetten korumakla yükümlü olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Türkiye’de devlet bu yükümlülüğünü yerine getirmiyor. Tam 44 gündür Demokratik Bölgeler Partisi Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter’den haber alınamıyor. Görgü tanıkları ve özel harekat polisine ait sosyal medya hesapları Külter’in gözaltına alındığını söylüyor; devletin savcısı, bakanı, böyle bir kişi gözaltına alınmadı diyor.
Sokaklarında yalnızca güvenlik güçlerinin dolaştığı Şırnak’ta 44 gündür genç bir siyasetçinin ortadan kaybolması karşısında devleti yönetenler susuyor. Biz bu suskunluğa, 90’larda Şırnak’ta yüzlerce insan gözaltına alınıp kaybedildiğinde de tanık olmuştuk. Bu suskunluğun anlamını biliyor ve soruyoruz: ‘Hurşit Külter nerede?’
Bu suskunluğun anlamını biliyor ve Cumhurbaşkanına bağlı Devlet Denetleme Kurulunun acilen devreye girmesini istiyoruz. Devletin Kerime Külter’in ‘oğlum nerede?’ sorusunu hakikate uygun bir biçimde cevaplamasını istiyoruz.”
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun da katıldığı oturma eylemi, açıklamanın ardından sona erdi.
(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!