Güncelleme Tarihi:
İSTANBUL, (DHA) –BAŞAKŞEHİR Living Lab’da, 10-12 yaş aralığındaki öğrencilerin katılımı ile gerçekleşen atölye çalışmasında çocuklar, yanlarında getirdikleri atık malzemeleri kullanarak şehir maketi yaptı.
Başakşehir Belediyesi, Başakşehir Living Lab ve İstanbul Desıng Factory işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Çocuklar ile sürdürülebilir şehir tasarımı’ atölyesi Endüstriyel Tasarımcı Pelin Öztürk önderliğinde gerçekleştirildi. 4 saat süren atölyede sürdürülebilir enerji kaynakları ile ilgili bilgiler verildi. Hayallerindeki sürdürülebilir şehirlerin taslağını oluşturan çocuklar daha sonra şehir maketleri oluşturdu.
Eğitmen Pelin Öztürk, ekip çalışmasına önem verdiklerini ifade ederek, “Katılımcılarımız gruplara ayrılarak ekipler oluşturuldu. Ekipler, atık malzemelerden sürdürülebilir enerji kaynakları yani rüzgâr tribünleri, güneş panelleri gibi öğeleri içeren maketler yaptılar. Program sonunda 3 tane şehir maketimiz ortaya çıktı” dedi.
Projelerin değerlendirilmesi ile sona eren atölyede yer alan öğrencilere katılım sertifikası verilerek, sürdürülebilir enerji konulu kitap armağan edildi.
(FOTOĞRAF)