Cihangir'deki Roma Parkı için İBB önünde eylem

Güncelleme Tarihi:

Cihangirdeki Roma Parkı için İBB önünde eylem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 13:35

Cihangir'deki Roma Parkı için İBB önünde eylem

Haberin Devamı


Ezgi ÇAPA/İSTANBUL,(DHA) Cihangir Güzelleştirme Derneği ve Beyoğlu Kent Savunması üyelerinden oluşan bir grup, Beyoğlu’nun Cihangir semtinde bulunan Roma Parkı’na İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılması planlanan ‘Cihangir Sosyal Tesisi’nin karşı eylem yaptı.

İBB’nin CHP’li meclis üyelerinin de destek verdiği eylemde grup “Biz Cihangirliler Mahallemizde Sosyal Tesis İstemiyoruz” yazılı pankart açtı. Cihangir Güzelleştirme Derneği adına basın açıklaması yapan Berrin Alganer, mahalle sakinlerinin tepkileri üzerine durdurulan inşaatın yeniden başlatılmak istendiğini, inşaat çalışmaları sırasında arkeolojik bulguların ortaya çıktığını söyledi.

“PARK VE YEŞİL ALANLARIN BİLİNÇLİ OLARAK BAKIMSIZ BIRAKILDIĞININ FARKINDAYIZ”
İBB’ye çalışmalarından vazgeçmesi çağrısında bulunan Alganer, “Müze denetimine alınan bölgede, henüz bir rapor görmememize rağmen çalışmalar yeniden başlatılmak isteniyor. Arkeolojik kazılar yapılmadan ve yer altındaki potansiyel değerlendirilip sergilenmeden işe sosyal tesislerle başlanmasını doğru bulmuyoruz. Bu tür projelerin yapımına geçerlilik kazandırmak için bilinçli olarak parkların, yeşil alanların bakımsız bırakıldığının farkındayız. İBB’yi ve Beyoğlu Belediyesi’ni başta Cihangir Sanatkarlar Parkı olmak üzere parkların bakımını yapmaya ve güvenliğini sağlamaya çağırıyoruz. İhaleyi alan şirketin alandan derhal gitmesini istiyoruz. Oluşacak ihtilaftan İBB ve Kadir Topbaş birinci dereceden sorumlu olacaktır” dedi.

"NEYE İSTİNADEN KABATAŞ’IN TAMAMINI KAPATTINIZ"
Beyoğlu Kent Savunması adına basın açıklaması yapan Selen Bilgör ise, Kabataş’ta yapımına başlanan Martı Projesine yönelik itirazları dile getirdi. İBB tarafından yine aynı bölgede yapımına başlanan ve kamuoyunda Martı projesi olarak geçen Kabataş Transfer Merkezi projesinin hukuksuz olduğunu belirten Bilgör, “Kurul kararı ve ÇED raporu proje başladıktan ve denize kazıklar çakıldıktan sonra başlayan bu projede usulsüzlükler, hukuksuzluklar bitmek bilmiyor. 15 Kasım tarihi itibariyle öğrendiğimiz kadarıyla, hayata geçirilmek istenen planın bir uygulama projesi henüz yok. 6 Ekim 2016 tarihinde Kurul onayı alınan plan değişikliği henüz askıya çıkmadı. Bütün bunlar ortadayken, ‘Bu proje hangi hukuki, bilimsel gerekçelere dayanıyor, Neye istinaden Kabataş’ın tamamını kapattınız” diye sordu.
Süreçle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirten grup, Martı projesine itirazları içeren 15 bin imzayı belediyeye teslim etti. TOMA ve çevik kuvvet ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı eylemde grup açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

 (FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!