"Bylock" operasyonu;18 polise tutuklama talebi

Güncelleme Tarihi:

Bylock operasyonu;18 polise tutuklama talebi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2016 14:28

"Bylock" operasyonu;18 polise tutuklama talebi

Haberin Devamı

Ümit TÜRK/İSTANBUL,(DHA) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından "Bylock" kullandığı belirlenen emniyet mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 18 polisin savcılık işlemleri sona erdi.

"NORMAL TELEFONLA GÖRÜŞME YAPANLAR HİZMETE İHANET ETMİŞ OLUR"
Savcılık sevk yazısında, toplanan tüm bilgiler ve belgelerin, örgüt tarafından amaca uygun hale getirilip hedef alınan, hasım görülen kişi ve kurumların aleyhine kullanıldığı vurgulanan yazıda, örgütün yasal takibattan kurtulmak için özel iletişim ve haberleşme yöntemleri kullandığı belirtildi. "Bylock" isimli programın FETÖ tarafından geliştirilen 17-25 Aralık sürecinden sonra örgüt elebaşısının "Tüm üyeler Bylock programı üzerinden görüşmeler yapsın, normal telefonla görüşme yapanlar hizmete ihanet etmiş olur" talimatıyla örgütün kullanmaya başladığı kriptolu haberleşme programı olduğu vurgulandı.

"ÖRGÜT İÇERİSİNDE FAALİYET GÖSTERMEYEN BİR KİŞİ BU PROGRAMA ULAŞMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR"
Örgüt elebaşısının tüm talimatını bu program üzerinden örgüt üyelerine gönderdiği vurgulanan yazıda, "Bu programın internet üzerinden kurulumum mümkün olmadığı, yani bu programa erişimin ancak örgüt üyeleri arasında birbirlerine kurulum dosyasını "Bluetooth, Flash bellek vb." dijital ortamdan vererek sağlayacağı, bu durumun kullanım için zorunlu olduğu bu nedenle örgüt içerisinde faaliyet göstermeyen bir kişi bu programa ulaşması mümkün değildir" ifadesine yer verildi.

SAVCILIK, "ÖRGÜT ÜYELİĞİ" SUÇUNDAN TUTUKLANMALARINI İSTEDİ
Savcılık, 18 polisin bu programı kullandıklarının tespit edildiğini belirterek, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmaları talep etti.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!