Büyükçekmece Belediyesi Nasıl Beslenilmesi Gerektiğini Öğretti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 16:42

Her geçen gün artan sağlıksız besin tüketimine dikkat çekmek isten Büyükçekmece Belediyesi, Gıda Haftası kapsamında düzenlediği “ Doğal ve Dengeli Beslenme Semineri” ile Büyükçekmecelileri sağlıklı yaşam konusunda bilinçlendirdi.
Büyükçekmece Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Ruhsat Ve Denetim müdürlüğü, Gıda Haftası sebebi ile Atatürk Kültür Merkezinde "Doğal ve Dengeli Beslenme" konulu bir seminer düzenledi. Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Fatih Abasıyanık ve TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kuru’nun konuşmacı olarak karıldığı seminere, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seminere katılan öğrencilere hazır gıdalardan ve fastfood restoranlarından uzak durmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.
Seminerde, Dünya nüfusunun artması ile Besin üretiminden beklenen veriminde doğru oranda artması beklendiği için, daha fazla verimlilik elde etme uğruna sağlıksız besinlerin ortaya çıktığı anlatıldı. Organik ürünlerin her zaman tercih edilmesi gerektiği de hatırlatıldı.
“20 SENE SONRA DEVLETİN İLGİLİ BAKANLIKLARI GÖRDÜ”
Sağlıklı beslenme konunda yıllar önce mücadeleye başladığını ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün sözlerine şöyle devam etti: “Ben sizin okullarınıza gelip patates kızartmasını yasakladığım zaman, o günkü kaymakamlar okul idarelerine belediyenin böyle bir yetkisi yoktur kovun onları demişlerdi. 20 sene önce ben katran gibi yağların içerisinde patates kızarması yapıldığını gördüm. Benden 20 sene sonra devletin ilgili bakanları bunu gördü. Benden 20 sene sonra olsa bile devletimizi yöneten bakanların kanun çıkartarak okul kantinlerinde kızartma meselesini resmi olarak karar alıp uyguladıkları için onlara teşekkür ediyorum”.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENMELİYİZ
Beslenmeyi Yeterli ve Dengeli beslenme olarak iki kategoride anlatan Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr.Fatih Abasıyanık, “Yeterli beslenmeyi biz, günlük kullandığımız kalori miktarı kadar enerji almak olarak tanımlıyoruz. Dengeli beslenme ise, bütün gıda bileşenlerinin almamız gereken minerallerinin nasıl ne ölçüde almamız gerektiğidir. Vücudumuz da karbonhidratın binde yedi oranında bulunmasına rağmen enerji üretimimiz için en çok gerekli olan besin. Doğal gıdalardan paradan dolayı uzaklaşıyoruz. 7 milyar olan dünya nüfusu 2040 senesinde 9 milyar olacağı öngörülüyor. Buda gıdaların daha pahalı olacağı demektir” şeklinde konuştu
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!