Boğaziçi Köprüsü'ndeki intiharla ilgili 2 kadın hakim karşısında

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 12:09

Boğaziçi Köprüsü'ndeki intiharla ilgili 2 kadın hakim karşısında

Haberin Devamı

 

 Ümit TÜRK / İSTANBUL, (DHA) BOĞAZİÇİ Köprüsü'nden intihar eden kişiye "atla" diye bağırdıkları iddiasıyla haklarında "intihara yönlendirme" suçundan 10'ar yıla kadar hapis istenen Hülya Uysal ve Merve Özocak'ın yargılanmasına başlandı.
İstanbul 66. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada tutuksuz sanıklar Hülya Uysal ve Merve Özocak hazır bulundu. İntihar eden Erol Çetin'in eşi Fatma, oğulları Can, Harun, ramazan ile kızı Canan Çetin de duruşmaya gelerek katılma talebinde bulundu.

BARODAN AVUKAT TALEP ETTİ
Kimlik tespiti yapılan sanık Hülya Uysal, kanser hastası olduğunu ve malulen emekli olduğunu belirterek, maddi durumunun el verişsiz olması nedeniyle barodan avukat talebinde bulundu. Uysal, savunmasını avukat atandıktan sonra yapacağını söyledi.

"BENDE BABASIZ BÜYÜDÜM..."
Diğer sanık Merve Özocak da sigortacı olduğunu belirterek, Erol Çetin'in intihar etmesinde her hangi bir yönlendirmesinin olmadığını savundu. Özocak, "Olay günü minibüsün ön koltuğunda oturuyordum. Cam yarı açıktı. Kulaklıkla müzik dinliyordum. İntihar etmesi için herhangi bir söylemde bulunmadım. Ben de babamı kaybettim. Babasız büyüyen biri olarak bir çocuğun babasız büyümesini asla istemem" diye konuştu. Özocak ayrıca köprü korumada verdiği ifadenin kendisine okutulmadan imzalatıldığını söyledi.

DURUŞMA ERTELENDİ
Hülya Uysal'a barodan avukat verilmesine karar veren mahkeme, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı Ekim ayına erteledi.

KADINLAR SESLENDİKTEN SONRA KENDİNİ BIRAKMIŞ
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 8 Mart 2016 tarihinde maktül Erol Çetin'in Boğaziçi Köprüsü korkulukları üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunduğu anlatıldı. Olay yerine gelen uzman polislerce intihardan vazgeçirme yönünde gerekli önlemler ve müdahale yapıldığı sırada şüpheliler Hülya Uysal ve Merve Özocak'ın araçlarıyla köprüden geçerken maktul Çetin'e yönelik "Atlasana ulan" deyip küfür ettikleri belirtildi. Şüphelilerin teşvik amaçlı söylemlerde bulunmaları üzerine maktülün şüphelilere dönerek "Atla he, atla" diyerek kendisini boşluğa bıraktığı ve daha sonra öldüğünün belirlendiği kaydedildi. Şüpheliler hakkında, "intihara yönlendirme" suçundan TCK'nin 84/2. Maddesi uyarınca ayrı ayrı 4 yıldan 10 yıla kadar hapisleri talep edildi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!