Bilge Çocuk Yaz Okulu Düzenlenen Törenle Sona Erdi

Güncelleme Tarihi:

Bilge Çocuk Yaz Okulu Düzenlenen Törenle Sona Erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 16:57

Ümraniye Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında çocukların yaz tatilini daha verimli geçirmesi için organize edilen ‘Bilge Çocuk Yaz Okulu’ düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi.
Ümraniye Belediyesi, 2014-2015 eğitim ve öğretim sezonunu sona ermesiyle birlikte çocukların yaz tatilini daha verimli ve kötü alışkanlıklardan uzak bir şekilde geçirebilmesi için sosyal sorumluluk projesi kapsamında çalışmalar başlatmıştı. Çalışmalar kapsamında Ümraniye Belediyesi çocuklara günlük olarak kültür merkezlerinde ve eğitim merkezlerinde çeşitli etkinlikler düzenledi. Her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen ‘Bilge Çocuk Yaz Okulu’ projesinin bu sene 7’incisi gerçekleştirildi. Ümraniye Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilen proje kapsamında çocuklar hafta içi her gün 5 farklı dalda günlük 4 buçuk saat eğitim alarak yazı en verimli şekilde geçirdi.
Yaklaşık 2 buçuk ay süren eğitimlerin ardından Trafik Eğitim Parkı’nda verilen son ders sonrası kapanış töreni düzenlendi. Törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program bünyesinde çocuklar çeşitli etkinlikler düzenleyerek protokol üyelerine ve ailelerine edebi yazarlar hakkında bilgiler verdi. Ayşe Ece isimli kızın ise okuduğu ‘Ben Filistinli Çocuğum’ şiiri duygusal anların yaşanmasına neden oldu.
Kapanış töreninde konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Çocuklarımızın iyi eğitim almaları için çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 15 okulda 15 yüzme okulu yaptık ki denize gidemeyen çocuklarımız orada yüzüp eğlensinler istedik. Onlar bizim geleceğimiz biz onlara sahip çıkmaya çalışıyoruz” dedi.
“TATİL YAPAMAYAN ÇOCUKLARA TATİL TADINDA EĞİTİM VERİYORUZ”
Yaz aylarında çocuklarımıza yönelik birçok programlar yaptıklarını ifade eden Başkan Can, “Bizler yaptığımız bu çalışmalarda yazın tatil yapma fırsatı bulamayan çocuklarımız bizim programlara katılmak suretiyle etkinliklere katılsınlar, eğlensinler, tatil yapsınlar ve en önemlisi bir şeyler öğrensinler istiyoruz. Bu anlamda yaz spor okulları, bilge çocuk yaz okulu, yüzme okullarımız var yani tatile gidemeyen çocuklarımız tatlı bir yaz geçirmenin tadına varıyor” diye konuştu.
“YAZ ETKİNLİKLERİYLE ÇOCUKLARI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Çocuklarımızın yazı boş geçirmemesi için çalışıyoruz ama en önemlisi çocuklara sahip çıkıyoruz diyen Başkan Can, “Bizler yaptığımız bu programlarda çocuklarımıza bilgiler verip tatili iyi değerlendirmelerini sağlıyoruz ama en önemlisi yazın sokakta boş boş gezip kötü alışkanlıklar edinmesini engelliyoruz. Bizim bu çalışmalarımız sayesinde ailelerinde akılları çocuklarında kalmıyor. İşte çalışan aileler çocuklarının güven içerisinde olmasının mutluluğunu yaşıyorlar” şeklinde konuştu.
“EN DEĞERLİ VARLIĞIMıZ EVLATLARIMIZDIR”
Anne babalar için en değerli olan şeyin evlatları olduğunu söyleyen Başkan Can konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Anne babaların en değerli olan varlığı evlatlarıdır. Ne arabaları ne evlatları hiçbirinin bir değeri yoktur. O yüzden evlatlara hassasiyet en uç noktada olması lazım. Bu nedenle evlatlarının daha iyi yetişmesi için gayret gösteren anneleri babaları ben buradan kutluyorum.”
Programın sonunda ‘Bilge Çocuk Yaz Okulu’ başarılı bir şekilde bitiren çocuklar sertifikalarını Başkan Can’ın elinden aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!