Beylikdüzü'nde vatandaşa aşure ikramı yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Beylikdüzünde vatandaşa aşure ikramı yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 14:26

Beylikdüzü'nde vatandaşa aşure ikramı yapılacak

Haberin Devamı

İSTANBUL(DHA) BEYLİKDÜZÜ Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün organizasyonu ile 14-23 Ekim tarihleri arasında cami, meydan ve pazarlarda 14.00-16.00 saatleri arasında vatandaşlara aşure dağıtımı yapılacak.

Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, muharrem ayında aşure dağıtımı için çalışmalara başladı. İlki 14 Ekim Cuma günü gerçekleşecek aşure ikramları, 23 Ekim’e kadar devam edecek. Aşure dağıtımları;Yakuplu, Gürpınar, Barış, Cumhuriyet, Marmara, Sahil, Dereağzı, Kavaklı Mahalleleri’nde belirlenen cami, cemevi, Pazar ve meydanlarda yapılacak. İkramlar, 14.00-16.00 saatleri arasında olacak.

"30 BİN KASE AŞURE DAĞITILACAK"

Böylesi günlerde bir arada olmanın ve birlikte dua etmenin önemine değinen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Organizasyon boyunca belirlenen gün ve noktalarda toplam 30 bin kase aşure dağıtımının yapılacak. Aşurenin lezzeti sadece içinde yemişlerden değil, o zengin anlamından da kaynaklanır. Aşure yüzyıllardan bu yana değişmeyen bir gelenek haline gelmiştir.” dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!